Tuesday, April 17, 2012

Eile veel


Eile me avasime grillhooaja. Päike paistis,  mummid sumisesid, kollane liblikas lendas üle kollaste krookuste.  Orav jahmerdas linnusöökla kallal - ei saanudki terakesi kätte. Varesed lendasid paarikaupa hoogsate kaartega üle pea ja kuskilt kostis isegi tihase siutsu. Ilus pühapäev oli.
Tänasel esmaspäeva õhtul aga sai vaatamata kõletuulele osa tulpe talvepeenrast välja urgitsetud ja esitluskohtadesse siirdatud.
.. jätk teisipäeval
 Hommik on taas valge-pruuni rohelise aprillitalve päralt.



Võsalõikused jäid eelmistesse aastatesse, "kompostikorv" kontpuuokstest sai üsna hõre. Taimestasin siis parem kohe. Tulbid puuris. Lume all talvituvad samas potsikus veel Pozarski kellukad

Üle aastate rikkalikuim lumes lillede kevad. 

 Ei ole mannakaktus vaid Tulipa tarda 

Paneks mõistatuseks, aga normaalne inimene ei oska ju oodata tärkavat riisivälja aknalauakarbis. Seemneid on veelgi ja nad idanevad sada protsenti. Nõnda imelikult kööbakil on nad seepärast, et eelidandus märja tualettpaberi vahel jõudis vahepeal nädalaks täitsa ununeda ja nüüd püüdsin juurevuntsisid kuidagi mullalödisse toppida. Ei ole mul ujutatavat põldu. Botaanilisest huvist mõned taimed ikka mingisse mudakaussi püüan paigutada.  Sordist ei tea midagi, kuid võimalik, et see on lühiperioodi riis mis 4 kuuga võiks saaki anda kui elutingimused meeldivad. Taimed olid pisut üle põlve, terad  üsna kribud, haaratud pihku Bali ühelt riisipõllult eelmise aasta augustis. Kas peaks olema riisihuvilisi?  Kuivi seemneid võib ka kirjaga saata. Või tule ise ja vali oma riis :)

4 comments:

  1. Meie grillida paduvihma pärast ei saanud, aga tänane hommik üllatas samuti lumega, mida on küll tiba rohkem kui Sul.

    Eelmisel aastal kasvatas riisi Isehakanud Lillekasvataja, võite kogemusi vahetada:) Miskipärast ei kutsunud ta sügisel meid pudrule

    ReplyDelete
  2. :) Ei saanud saaki, miskit pole parata. Aga ilusad on nad küll, punased kõrrelised. Alguses olid toas, siis aiatiigis, siis jälle tõas. Õitsesid küll.

    ReplyDelete
  3. No minu seemnest küll midagi punast ei ole loota, mul ikka tavaline roheliseleheline riis. Tuppatoomine sügisel jääb ära, katsugu õues näidata, mida suudab.

    ReplyDelete
  4. Alati on mõnus siin lugeda ja pilte vaadata ning kaasa elada Sinu toimetamistele.
    Tii, oled väga tore suhtleja...aitäh Sulle. Uuel blogijal on ikka alguses pisut kõhe aga kui komm. on toetavad, siis kõik laabu.
    Edu Sulle!

    ReplyDelete