Thursday, November 15, 2012

Fännklubi täieneb

Lubage esitleda Aalujate fännklubi uut liiget, kes hetkel veel pole isiklikku blogikontot avanud, kuid ilmutab üha elavamat huvi aiablogimaastikul toimuva vastu.
Kirsi veetis oma lapsepõlve põhiliselt paksusid raamatuid uurides. Vanematekodu aed oli rohkem selline koht, kust sai maasikaid ja muud suupärast põske pista.  Ka iseseisva elu algusaegadel oli palju tähtsamaid teemasid kui taimekasvatus. Kusagil kuldse keskea alguses aga käis mingi krõks ja sestpeale on Kirsi täisvereline aiahull paranemislootuseta.Tema aed asub suvekodus, kus pidevalt kohal olla ei saa ning seetõttu on üsna arusaadav tema huvi kõigi suurte ja lopsakate taimede  vastu: päevaliiliad ja floksid, päevakübarad ja sõnajalad, ohakad ja tokkroosid. Värvieelistustes on Kirsil erilisel kohal roheline. Kui ta ütleb "tulp", siis ta mõtleb rohetulp. Mõned pidid tema aiast on minu jaanipostituse lõpus .
Selle sügispostituse otseseks ajendiks aga on Kirsi  kindel veendumus, et head asja tuleb ka teistega jagada.
Pakkumisel järgmiste kaheaastaste roheliste lemmikute seemned:



Rand-ogaputk Eryngium maritimum L. 


Mingi väga kõrge "ohakas" - abi määramisel teretulnud


Ohakas mis ohakas, terve põllutäis (Cirsium.Mill). See oleks siis minu väike panus, võin juhatada soovijatele kasvukoha ;)

Lisaks meenub mulle, et ma võtsin ka madalate looduslike nõmmnelkide seemneid, sest oli vist huvilisi hääli kuulda suvel. Juba ülehomme on lootust endagi aeda näha valgel ajal :)
Seniks aga veel üks värvipilt  eelmisest nädalavahetusest. Ilukapsad on pärast lumekoormat ja kümnekraadiseid külmasid veel suhteliselt hea väljanägemise säilitanud. Pisut sai siiski kompositsiooni kadakaokstega täiendatud.



2 comments:

  1. Mulle ohakad väga meeldivad, kahjuks pean neid oma aiast karvaste sõprade tõttu eemal hoidma. Kes on kunagi koera kasukast ohakanutte välja koukinud, teab, miks...
    Uued fännid on aga alati teretulnud :)

    ReplyDelete
  2. Tere tulemast kõik kiiksuga ja muidu aiahaiged inimesed. A ma mõtlen, et ka õigeks fänniks saab vaid blogi olemasolul :D Nakkuse erinevaid avaldusvorme on väga põnev lugeda.

    ReplyDelete