Thursday, October 17, 2013

Püüa päeva

Just seda ma tegingi eilsel kargel päikeselisel sügispäeval otse enne  miinuseid tõotavat ööd. Varus olnud puhkusepäev leidis parimat kasutust. Täna öösel esmakordselt oli kogu öö pikkuselt miinusakraade. Miinimumkraadiklaas näitas -3.8, veetünnidel oli millimeetrine jääkirme ning tänavalaternate valguses oli näha sätendust rohukõrtes. Siin mõned eilsed pildid.

Mairoos kasvab meil kõige pimedamas kohas. Sellele vaatamata õitseb igal suvel,
ei vaja kahjuritõrjet ega kastmist. Haruldast sügispäikesekiirt tervitab punakuldse säraga.

Pisut sorgus  petuuniad suvetoa rõdul

Õunapuualused potsikud said õhtuks maasse kaevatud. Pottides on need sibullilled, mis saab pärast õitsemist maast välja võetud ja nurga taha kolletama viidud. 


"Endless Summer" säras purpuris ja violetis


Kõige viimane sinine õiekera - tänaseks küll juba üsna longu vajunud.

Roosalt õitsenud suurelehelise hortensia sügisvärv on mahedam. 





4 comments:

  1. Hortensiad on ikka veel ilusad.Matsin ka kõik liiliad, roose on vist veel vara.Sinu antud inka liilia hakkab mul verandal õitsema.Kas Sa Maakodust rooside katmist vaatasid? Mis arvad?

    ReplyDelete
  2. Suurelehelised hortensid on tänasest juba vähem ilusad. Roosid on sügava istutusega ja mullatud. Rohkem katmisega ei tegele. Mis sest roosipeenrast ikka pidada kui pool aega on hoopis mingi potsikute väli või kangasse mässitud tondid.

    ReplyDelete
  3. Mul on veel mitmed asjad välja või sisse kaevamata, roosid muldamata. Tahtsin täna muru niita veel ja kõik selle ka ära teha, aga sellise tormiga ei tee midagi peale toasistumise.

    ReplyDelete
  4. Mina ei näe üldse mingi matmise või katmisega vaeva. Kui roosid on istutatud sügavamale, ei vajagi nad seda. Teehübriidid ilmselt küll, aga nad on ju ka tegelikult aretatud kasvuhoonetesse lõikeõite saamiseks.

    ReplyDelete