Thursday, July 3, 2014

Hea umbrohuaasta

Lillekasvataja tegi otsa lahti oma umbrohuaianduse meistriteosega. Lisan endagi panuse sellesse tänuväärsesse zanrisse. Staarisid kohtab igal sammul.Alustuseks mu köögiakna vaatest lilletorn, mis on asunud oma iseseisvat metsikut elu elama.


Väljavalitute hulka pääses ka oraz salaja aedahiilinu. Ei ole ma kunagi fännanud neid jäikvarrelisi tulekarva liiliaid, kuid elujõu eest saavad plusspunkti .
Ühe inimese umbrohi on teise lemmiklill. Kas on soovijaid?
Oma aiast rohkem pildilepääsejaid pole, sest võrdsete konkurents on liiga tugev. Suundume otse pealinna südamesse ja leiamegi suurepärase umbrohukunsti näite.


Potentsiaali on. Ehk jõuavad ka need seni veel näiliselt tühjad lillepotid Suure Rahvapeo avapäevaks värske rohelusega täituda. Mingid seemned seal ometi peaksid idanemisjärgus olema.

Edasi. Eelmisel suvel oli meie rahvakirjaniku platsil stiilne lilleseade, mõjuv  isegi oma üksindudes. Talvel ehtisid  esinduspargi vaasi rässakil männioksad. Suvekuu alguse puhul on sinna tekkinud üksildane "harakapesa". Võib-olla see ongi pargi tiivuliste elanike ühislooming- igaüks  tõi nokas mõne lilleoksakese.



Loosungiks : tehke julgelt oma kodus järele - igaüks saab hakkama. Kaunist umbrohulist juulit !

P.S. Ilu on (või ei ole) vaataja silmades.

5 comments:

  1. lilletorn on nii lahedas olekus, ilusat juulit, olgu siis umbrohuga või ilma :D

    ReplyDelete
  2. :) nojah
    ilus torn ju iseenesest - metsik ja õitseb, mis veel tahta?

    ReplyDelete
  3. Su lilletorn on kordades uhkem kui kogu linnahaljastus kokku. Seda hirmugi pole, et aed Su nobedate näppude all rohtuks. Nähtud ju:)

    ReplyDelete
  4. Metsikusel on oma võlu. Mina imetlesin eelmise suve rattasõitudel teeäärsetel liivikutel kasvaid "umbrohte". Ei mingit lamandumist, ei mingeid vaevu põua pärast, küll on uhked kõik need kassisabad, maranad, nõiahambad, raudrohud, palderjanid, karukeeled, ristikheinad, kassiristikud ja kobarpead. Kui mul oleks väga palju ruumi, siis ma katsetaksin umbes 10 x 10 platsil lahjas liivmullas kõike seda iluelu. Päris tõsiselt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teeservad on kõik kaunid kuni umbes augustikuuni. Kui siis korra ei niideta, siis edasi on kolekole pruunide varte rägastik.(eriti putkede ja rakvere raibe varred)

      Delete