Monday, October 1, 2018

Jänkulinn keset Lätimaad

Pühendatud Lilleksvatajale, kelle noor küülikupere kalpsab õnnelikult ringi perenaise oma kätega ehitatud kodus.

On vaja ideed, huvi, käteosavust ja julget pealehakkamist, ning vähem kui 10 aastaga on valminud  üks ühemehe turismiobjekt. Üsna üle võlli aga päris põnev. Küülikute linn, päriselt. On lilleaedadega ümbritsetud elumajad, kirik, raekoda ning pikk linnatänav ümber veelindude tiigi. Majaelanikud on kõik pikkade kõrvadega ja erinevat tõugu. Mõne majakese pööningukorrus on välja üüritud sulelistele munemispesaks. Ka tänava haljastusele on pühendatud päris suurt tähelepanu. Tiigi kaldal  kasvab hulgaliselt kõrgemakasvulisi suvikuid, püsililli ja kõrrelisi.

Linn mis linn, eriti kui inimesi mastaabiks kõrval ei ole


Elamu

Elanikud


Ärklikorrusega individuaal tiigi kaldal

Osa majakesi olid varustatud ülalt avaneva katuseluugiga.

Külastajatele astub kõigepealt vastu koer, seejärel hanekari ning kohe lähenab hoogsal sammul ka linnapea. Kasserib 3 euri külastustasu nina pealt ja  laseb turistidel iseseisvalt ringi vaadateta. Tegelikult pidavat ta vägagi jutukas olema kui vaid külaline mingit huvi küsimustega üles näitab. Meie aga palavast päevast Rundale lossis ja lossiaias üsna väsinud ja kõndisime rahulikult omaette. 
Küülikute linn asub pisut põhja pool Bauska linna, Code nimelise asula lähedal, otse suure maantee veeres. Võib kohta rentida üritusteks, osta jäneseid või tellida puuseppa ehitusele. Kes teeb see jõuab! Linnal on ka oma koduleht https://www.trusupilsetina.lv 

Hooneid oli rohkem kui piltidele jäänud, kuid osa muljeid sai talletatud tahvlisse video kujul. Tegelikult ei ole eriti uurinud  tahvlivideote ülekandmise võimalusi, kus kvaliteedist midagi alles ka jääks.  

3 comments: