Friday, January 6, 2012

Haruldased talvepildid

Need pildid ei ole minu  tehtud. Haruldased on nad selle poolest, et 2008. aasta jaanuari algul oli Lõuna-Hiinas nii suur külmalaine, et lumekirme langes ka Yangzhuo  ümbruse riisiterrassidele. Põllundusele oli see karm katsumus, paljud aiaviljad hävisid. Riisitaimed siiski vist ei olnud  parajasti istutatud. Need pildid olid külalistele imetlemiseks usun, et sealkandi soodsaima ja parima peremajutuse  Yanzhuo Culture House ühiskasutatavas arvutis. Wei ja tema naise lahke hoolitsus, head nõuanded  ning võrratud hiina wok toidud, mida pakuti igal õhtul kõigi külastajate ühislauas, ei lähe küll kunagi meelest. Korralikku kodulehte neil ei ole, kuid kui keegi iganes kavatseb külastada Yanzhuo linna, siis http://www.2hostel.com/contact.html ja te ei kahetse. Looduslikult on kogu ümbrus väga kaunis, selle piirkonna kaameliküüru-mäed on ka Hiina rahatähtedel.
 Klõpsa pildile ja imetle suuremas formaadis


Wei ja tema naine

Tõestuseks, et me ise ikka ka seal käisime, paar oma pilti sama aasta veebruarikuust. Kõigepealt igahommikune vaatepilt vabaõhu pesumajale, kus toimetas ka majarahvas. Külalistele oli kasutada sooja veega dush ning pakuti isegi pesumasina kasutamise võimalust. Me ei hakanud seda haruldast kodumasinat kulutama, pesime oma hilbud käevahel. Ka söögivalmistamisel jooksid perenaised vahepeal õuele vooliku alla panni loputama. Seda viimast poleks nad vast küll pidanud tegema, kuid küllap siin mängis oma osa traditsioon.
Loputamine oli korraldatud ülesvoolu basseiniosas.

Mäeküürud uduvines  

mangold (aitäh, trumm)
Kuna tegu on põhiliselt aiandusliku blogiga, siis lõpuks mingi lehtköögivili kaunistamas ojakallast. Küllap need lõpuks ka ära söödi 

6 comments:

  1. Tore, et kajastatakse ka reisimuljeid. Ikka saab killukese muljeid ka ilma kohal käimata.
    Hiina on vapustav maa. Sinna läheks jälle ja jälle, nii looduse kui ka inimeste pärast.

    ReplyDelete
  2. Aitäh jagamast, võrratud vaated!

    Kuigi sealne köök tunnistab palju erinevat rohelist, tuletab see lehtköögivili kangesti paksoid meelde

    ReplyDelete
  3. See esimene pilt on eriti lummav. Mina ei ole Hiinas käinud, aga mu abikaas on ja ta oli täiesti vaimustunud.

    ReplyDelete
  4. hiina on nii suur, et seal on enam-vähem kõike. kahju vaid, et riigikord on selline nagu ta on.

    lehtköögivili on mangold :)

    ReplyDelete
  5. muide, selles provintsis kasvatatakse suur osa väga headest hiina teedest.

    ReplyDelete
  6. Kohalik pere jõi kodus õieteesid nagu jasmiin ja vist ka krüsanteem ja veel mingi peenikeste õitega. Päris head. Neid müüdi turul suurte kottide kaupa. Poodides oli igasuguseid, ka juhuslikult kaasa haaratud pakikesed olid päris õnnestunud.
    Aga neidsamu peedilehti vist lõigati suurte tükkidena supileeme sisse nuudlitele või riisile lisaks. Lihtrahva söögikohi külastades, varustatuna ainult söögipulgakestega ja supitassiga, kippusid need paksemad varreosad vägisi kurku kinni jääma ning maitse .. noh söödav oli.

    ReplyDelete