Saturday, January 28, 2012

Lumme maetud

Laenatud vaade
Kui suunata pilk kõrgemale, siis on ju päris  kena vaade linnakoha kohta. Aga tahaks kangesti pildi täienduseks ettepoole vältimatut vaheaeda istutada paar samasugust püramiidjat elupuud, nagu taamal näha, ning võib-olla ka mõne madalama okaspuuormi. A kus sa sellega! Niigi peavad tänavapoolsesse otsa istutatud kontpuud ja jasmiin oma olemasolu  eest karmi võitlust pidama. Selle aia ääres poleks okaspuudel mingit lootust. Lumekoristus on meie hoovis au sees ning ainult umbes pooled igihaljad aiaasukad on suutnud endale minu eestkostel saavutada suhtelise puutumatuse päheloobitavate lumekamakate eest. No ei ole piisavalt ruumi! Autod tahavad ka elada. Nii jääbki üle kevadel hinge kinni pidades jälgida, kas rohkem maadligi kasvavad okkalised suudavad end taas üles kergitada ja kohevile ajada või mitte. Eelmised kaks kevadet on noored mägimännid, kadakad, mikrobiootad ja jugapuud elluärkamisega toime tulnud, loodame parimat selgi aastal. Muidu on aga lumerohkus teretulnud, kui kraadiklaasi vaadata.

 Naabrinaine ütles, et ta olevat korra paari lindu ka toidumajas toimetamas näinud
 Vilunud rodod, nagu Roseum Elegance on oma lehed peenikesteks torudeks keeranud
 Junifee saabus aeda 2011 juunis kampaaniaostuna - ostad ühe, saad teise tasuta kaasa
Tema püüab oma lehti hoopis ristipidi kokku rullida..hmm

 Puupõrnikas õunapuu otsas särab talvepäikeses kõigi oma viie tiivaga ning suriseb tuules

2 comments:

  1. Ma ei ole kunagi eriti huvitunud neist aia lisavidinatest, aga praegu vaatan, et see puupõrnikas on talvises aias päris vahva:) Hmm! Niisama nagu see roosa õiekegi, peaks säärase kuskile ehmatamiseks kleepima:D Tänane päike mõjub vist veidi halvasti:)

    Aga uut linnumaja on mul küll peale harakate laamendamist vaja. Eile sain teada, et nad on jumalate nõiutud tütred, oleksin pidanud vist ise nende ninaesise eest rohkem hoolitsema:)

    Olen just talvele mõeldes püüdnud jätta teeservad puittaimedest vabaks. Kaks aastat hoidsin küll hinge kinni kui nägin, et mu müürilaadsel hekil paistavad vaid ladvad, aga õnneks läks.

    ReplyDelete