Saturday, March 31, 2012

Eiteamis

.. sellise sildi olin sügisel asetanud kolme maassekaevatud lillepoti keskele. Nüüd siis tean. Tore üllatus igathes! Krookuseid olena ma juba päris palju jõudnud kokku tassida, kuid see üllatusgrupp ongi kõige kaugemale jõudnud oma õitsemisega


Edasi mõned pildid lohutuseks neile, kes on ehk mures oma muru taimekoosluse tõupuhtuse pärast.Kui pärast lume minekut midagi mu aias eemalt vaadates rohetab, siis "muru" kindlasti mitte.

Rohetava platsi üldvaade. Päikesepoolsetes ilmakaartes  kased, männid  ja kõrge sirelihekk

detailvaade1 

detailvaade2

Nüüd tutvustan oma iseuuenevaid multskatteid. Tegelikult  peab ikka omalt poolt ka natuke kaasa aitama. Pärast suuremaid okkasadusid vahel okkaid ja käbisid  murult ja teedelt kokku riisuda ning naabrite annetatud okkakotte kohale kärutada ja istutusalale puistata. Kahjuks osutus võimatuks tõeliste sametiste samblapeenarde rajamine, sest varesed hääletasid vastu. Eks nad vist otsisid sambla alt toidupalukesi või äkki lõbutsesid vahel ka niisama. Ka kassidele pakkusid samblamättad huvi. Proovisin mitmesuguseid vahendeid, kuid lõpuks loobusin. Käbisid ja okkaid võivad varesed ringi kühveldada nii palju kui viitsivad, üldilmet see ei riku.

 Mägimännid männiokase keskel

Naturaalne taasrajatud metsapinnas sambla, oksarisu ja pohlavartega rodode vahel 

Kaskede alusel peenral katavad maapinda  kaselehed

Siin näide imelisest valgust ja liivapinnast kannatavast säravrohelisest samblast. Needki tutid vareste poolt korduvalt ümber pööratud.

Mu ruutmeetrisel rabal jäi osa saaki lume all kevadet ootama. Ongi magusamad.


Eelmise aasta 15. juunil ei olnud jõhvikaõied veel puhkenud, roosaka tipuga  pungad on näha, kui vaatad pilti suuremalt

7 comments:

  1. Oi, minu rabas sätib jõhvikas end õitsema, nii ilus!

    ReplyDelete
  2. Hmm..jõhvika õied on ilusad jah, kuid kas sul on mingi kaks korda viljuv jõhvikas, mis varakevadel õitsema sätib? Muidu ikka hilisemaid õitsejaid marjade hulgas.

    ReplyDelete
  3. hmmm, tavaline jõhvikas ... mees rabast tõi ... nomaitea ... ämm ütles, et õitsebki niimoodi varakult, ma ise pole kunagi sel ajal rabas käinud, ei oska midagi öelda :P .
    Aga ma tegin omadest pilti, mine vaata mu blogis, pungad ja puha

    ReplyDelete
  4. Toredad võtted! Kevadel on iga uus värv väga ilus.

    ReplyDelete
  5. Nii tore üllatus see eiteamis:) Sääraseid võiks ju rohkemgi olla. Meil oli tuttav üks vigurvändast Väga Suur Aednik. Kui ta kuskil külas käis, siis poetas ikka mõnele tühjale kohale põnevaid seemneid, et aiapidaja siis saaks edaspidi silmi suureks ajada:D
    Kord avastasime järgmisel kevadel ilusa valiku nartsisse ja millal ta seda jõudis, ei teagi.

    ReplyDelete
  6. Mulle meeldib see eiteamis silt, kahjuks pean nentima, et neid peab mu aias ikka päris palju olema. Koerad on nii mõnedki õiged sildid lihtsalt minema jooksnud:) Aga mis ikka!
    Muru on mul ka samblane ja seda ka lõõskava päikese kohtades. Üritasin ka seda varem ära kraapida jne, aga ühel hetkel mõtlesin, et milleks- ole positivne ja mõtle, et kui mõnus on seal paljajalu käia.

    Suured tänud ka õpetussõnade eest!

    ReplyDelete
  7. Korra juba kirjutasin kommentaari, aga nagu näha, tühjus. Meeldib see eiteamis, tänu koertele sildid kadunud ja oleks võinud ka kohe sama sildi panna :)
    Tegelikult tahtsin tänada abi eest!

    ReplyDelete