Tuesday, March 20, 2012

Kevad olevat saabunud

Meie mändidealuses talvereservaadis rikuvad ühtlast valevust vaid mõned tumedamad sõõrid puutüvede ümbruses. Jääkirvega toimetava kevade suure ablise poolt lagedaks raiutud-kühveldatud parkimisplatsilt pole ka ühtki krookust tärkamas loota. Ehk siis leiduks midagi kevadist pealinna ametlikus kevade vastuvõtupaigas Musumäel kell veerand kaheksa hommikul.
Pasunamäng on läbi, kõrvu kostub abilinnapea tervituskõne ja seejärel koorilaul. Midagi värvilist ikka on näha ka - linnaisad on jaganud laulukoori noortele ja käputäiele kohale kogunenud linnakodanikele õhupalle. Üsna hall hommik lõikava tuulega, kuid kuna juba kohale sai tuldud, väike roheline pilguheit ümbrusele.
Orkester oma esinemisjärge ootamas 

 Viru tänava ja Pärnu maantee nurgal olev krookuse-roosipeenar on veel kuuseokste peidus ja pukspuuhekid varjutuskanga all.
 Viru väravate suunas vaadates võib näha üsna inimtühja tänavat

 Mõned aastad tagasi asustati bussipeatuste tagune nõlv suure hulga punaste-kollaste looduslike tulpidega. Juba eelmisel aastal oli märgata, et neid oli jäänud palju vähemaks. Mingit tärkamist on siiski mäeküljel näha

 Sel nurgapeenral haljasala Vabaduse platsi poolses nukas ei ole midagi kevadist pakkuda - servas poolporised bergeenialehed ja põhiosas kõik veel uinuvas olekus
 Viimane lumelaik veel sulatada ja talvekülmades karastunud noorpaar võib kergemalt hingata.

 Viru tänava lillekioskite valikus põhiliselt tulbid-roosid-gerberad.
Pajutibu-sinilille- ega kaseoksatädisid näha ei ole. 

 Viru keskuse ümber on enamus vaasidesse kastidesse istutatud puid-põõsaid talve edukalt üle elanud. See tähendab, et vaid paar puukest ongi ära muritud. Pajudel on ka üksikuid pajutibusid küljes.
Äsja lume alt välja sulanud okaspuude istutusala rõõmustab silma talvevärvideski. Taamal Tammsaare pargis ei ole veel eriti midagi  imetleda, kuid ega muru kauaks enam mulla alla ei jää. Küll see kevad paneb end peagi maksma. Head kevadet meile!

5 comments:

  1. Ma isegi ei mäleta, millal ma niimoodi Tallinna kesklinnas käisin, et mul oleks aega olnud mõnd haljasala märgata...kas sõidan läbi või jooksen läbi, vaatamata vasakule ega paremale. Miskipärast ei tõmba ka.

    ReplyDelete
  2. Sama siin :) Tööasjus jooksen mööda linna iga päev vähemalt 3 tiiru - aga haljasaladele pole aega tähelepanu pöörata.
    Aitähh sellise väikese ekskursiooni eest - äkki täna oskan kohe rohkem vaadata :D

    ReplyDelete
  3. See Musumäe ots on tegelikult väga ilus oma kujundusega. Mulle meeldib

    ReplyDelete
  4. Nii nostalgilised pildid. Musumägi on minu varase lapseea mängumaa:)

    Olevat jah kevad kohal, eile vaatasin, et seal Ameerikamaal mitmes kohas õitsevad juba puud, ja veel millised!, rääkimata siis lilledest.

    Ilusat kevadet, eks ta tasapisi jõuab siiagi!

    ReplyDelete
  5. Väga huvitav, pole mitu aastat neid kante näinud.Tänud! Aga seda orkestrit ja õhupalle juhtusin õhtul telekast nägema:)

    ReplyDelete