Friday, April 13, 2012

Krookuseplatsi esimene kolmneljandikruutmeeter

Panengi esimeseks üldvaate, kus selgelt näha, et usinalt paljunemisele kaasa aidates läheks antud algmaterjaliga aega vähemalt 5 aastat, et vaatepilt enam-vähem muljetavaldav oleks. Muudkui kobestada küljealust, üles võtta, jagada, tagasi maha panna. Tegelikult silm märkab ka eemalt pisut paremini kui fotokas. Aga kui lähemalt uurida, siis on praegugi juba omajagu silmarõõmu. Mul just lumi peaaegu läks ära ja suuremad krookud alles upitavad ninasid mullapinnale. Vähesed erandid välja arvata, on krookuseostud sooritatud põhimõttel - meie pere lemmik on see sort, millele on parajasti suurem allahindlus. Tulbid see-eest on enamus  teadlikult valitud. Aga Eesti müüjatelt võib varsti oodata kahe krookuse ja ühe tulbiga pakendeid, iga aastaga muutuvad mu meelest sibullillede pakid väiksemaks. Nii et ehk lähebki mõne suurpaki tellimiseks.

 3*25 teine kevad

Blue pearl -botanical
Pesaportree

Romance - botanical 

Dorothy -botanical

Best buy nimetu alustamas- üks esimesi selles aias, suuruselt keskmine, õitseb kauem kui botaanilised, värvilt  sügavkollasemgi kui pildil . Paljuneb hästi, kuid kaldub ka välja rändama sõprade aedadesse.

Ruby Giant, alustamas

Eiteamis kollektsioon täisõies

5 comments:

  1. Romance on niii armas!
    A mina ostangi juba suurte kottidega Euroopa firmadest. Kui on segupakk, siis on eriti odav ja minu 2,2 hektarilises aias krookustel enamikul küll sorti pole vaja teada.
    No paaril ikka tean. Lemmikutel.

    ReplyDelete
  2. Minu lemmiksort krookuste puhul on sama, suurem ja odavam pakk. Kõiki asju ei jõua sordi järgi kollektsioneerida, aga see varakevadine värviilu on vastupandamatane. Igal sügisel panen juurde ja ikka on vähe :)

    ReplyDelete
  3. See eiteamis kollektsioon on kõige südamelähedasem. Saab ju neid krooksusid igal sügisel siia-sinna poetada, kevadel ikka vähe. Kui suurtellimuseks läheb, siis olen käpp:)

    ReplyDelete
  4. Väga ilusad ja just siis kui neid palju koos on.
    Kunagi aia algusaastail oli mul neid liike ja sorte, keda teadsin nägu-ja nimepidi ligi 100 erinevat. Aeg ja hiired on teinud oma töö ja nüüd on ka mul peaasi, et oleks palju kasvõi segupakist ja nimedel seejuures pole mingit tähtsust.
    Ja nii ongi, et kui keegi hakkab neid suuri pakke tellima, oleksin ka mina asjaosaline, sest vaid neid pisikesi luban ma murusse:)

    ReplyDelete