Friday, April 27, 2012

Uus luuk

Kuulen kogu aeg kirumist, et Bloggeril on tekkinud vastik new look, et täitsa kehv olevat nüüd postitusi kirjutada. Ise mõtlen, et mis probleem, nüüd ju teksti ja piltide sisestuse ala hulga suurem. Sellist luksust, et Compose mode näitaks täpselt sama piltide ja teksti paigutust kohe, nagu pärast kirjastamist, ei olnud enne ega ole ka nüüd. Kui aga tekstisisestuse kasti allservas asuvale kolmnurgakesele vajutasin, et tekstiakent suurendada tuli mõte, et äkki mitte kõik ei ole seda kolmnurgakest tähele pannud

Algul on aken kitsukene, kuid klõpsa kolmnurgakesele akna allservas


Tulemus on ju päris hea:


Kena küll, aga kuidas ma pääsen oma postituste nimekirja? 
See on tõesti hästi varjatud saladus. Nimelt tuleb klõpsata lehekülje vasakusse ülanurka, kus on näha blogi nimetuse algus.
Tulemuseks on lehekülg, kust pääsed kõigi eelmiste kirjastatud ja kirjastamata postituste ligi. Võid vaadata või muuta.

Midagi oleks nagu veel puudu - Post settings. Kuidas saan panna silte, määrata kommenteerimise reziimi. Veel oli mingeid seadistusi ..
Selle on küll enamik ehk ise leidnud paremast servast, sest kui hiireke sinna piirkonda juhtub, hüppab paremalt kohe terve paneel välja. Kui hiirt õiges kohas paigal ei hoia, lipsab paneel kohe tagasi. Sellised edasi-tagasi vilksatavad paneelid ei meeldi mullegi eriti, kuid kõigis Google rakendustes on need nüüd kasutusel. Saame hakkama!


6 comments:

  1. See postituse kirjutamine tänu suuremale kastile on jah hea, eelvaade (Perview) ka parem, aga mind ajab marru, et (kas oma rumalusest leidmata) pole uut postitust kirjutades võimalik vajutada "Return to list of posts", mul nimelt on blogisse kogutud ja kirjutatud hulk head materjali draft´i ja tänu sellele pääsesin lihtsalt oma blogivaramusse.
    Seni kasutan ikka seda vana varianti kuniks teda veel on (vana variandiga salvestatud link annab vana variandi)
    Ja väheke hädas olen uues stiilis kahte sõna sisestada, tõestamaks, et pole robot (või olen?) :D

    ReplyDelete
  2. Hilisele - vaata kirjutasin vastuse esimesele küsimusele postituse põhiosasse.

    Robotivastase võitluse rindel kasuta sellist taktikat.
    Ära kunagi liiga vara tipi sisse neid kahte salasõna. Kui kõik ülevaatamised tehtud, alles siis, otse enne postituse nupule vajutamist telli kindlasti värsked sõnad. vajutades ringikujulisele noolele sõnapaari kõrval. Võid niimitu korda sellele vajutada kui soovid. Lõpuks tuleb ju mingi normaalsem tekst!

    ReplyDelete
  3. Suur aitäh! Vot sinna ma tõesti poleks vist iialgi klõpsata osanud. See isegi etem variant, sest võimalik kogu nimekirjast need draft´is olevad eraldada.

    Seda jah, et need salasõnad vajalikud, aga kuna ma peent kirja ei loe ja vaade mitmeid kordi suurendatud, tükivad need uues sriftis tähed suurendatud vaate korral mu silme ees kokku sulama (eks see häda ole vist mu vana arvuti resulutsiooni seadest), iga kord pean vaadet jälle algsuurusele klõpsama, et aru saada, mis tähtedega tegu.
    See mu peamine põhjus, miks ma viimasel ajal nii vähe kommenteerin.

    ReplyDelete
  4. Aitäh, Tii! Ma algul pusserdasin ise, katsusin neid nuppe ja värke, mõeldes, et äkki kustutan veel kogu blogi sedasi ära, aga kätte leidsin kõik need vajalikud kohad. Esimene postitus tuli veidi imelik ja ajas marru, edasi pole vist viga olnud:D

    ReplyDelete