Sunday, April 22, 2012

Viimane lumehang sulanud

Viimane valge lumeküngas oli aianurgas kössitamas veel eile lõuna paiku, kuid täna hommikuks on ainult valged krookused seal kaskede all valendamas. Ja üldse, krookused pole sugugi veel oma viimast sõna öelnud
 Siin varemgi reklaamitud parim kollane. Kõige säravam, õitseb kaua.Suhteliselt kitsad lehed moodustavad  kena puhma ka pärast õitsemist.
 Väikestest on üks paremaid Crocus tommasinianus Ruby giant. Paistab ka hästi paljunevat.
 Triibulised lihtsalt peavad olema. Crocus vernus King of the stripes. Enam-vähem sama paistab nagu Pickwik, mida mul pole. Minu omdel on lisaks triibuefektile märgata ka, et need õielehed, mis on väljast tumedamad, paistavad  seestpoolt heledamad ja vastupidi. Internetis kohtab ka valgeid triibuliste pilte, mis pidavat sama nime kandma ning müügireklaamis mainitakse et olevat ka kollaseid King of stripes eksemplare kuid pilte küll leida ei õnnestunud.

King of the stripes kõrvaltvaates.

6 comments:

  1. Meil sulas aed ja isegi suur tiik eile õhtuks. Tee ääres heki taga lösutavad veel mingid nutsakud, aga need meid ei sega.

    Krookusi peab tõesti palju, kohe väga palju olema, vaid siis tekitavad nad mingi meeleolu

    ReplyDelete
  2. Oeh, need krookused võtavad jätkuvalt õhkama, on ikka armsakesed küll! Need vähesed mis ma mõned aastad tagasi endale panin, on selleks kevadeks pea kõik välja läinud. Pean katsuma seda viga sel aastal hoolega parandada.

    ReplyDelete
  3. Küll on tore vaadata kui loodusesse lisandub värve.

    ReplyDelete
  4. krookus on see esimeste hulgas ja ilus. Ma ei osakgi otsustada, kumb värvus rohkem meeldib :)

    Ühes Hollandi väikelinnas oli neid puude vahel rohkesti, rohkem sini-lillat. Pilt oli ahhetamapanev.

    ReplyDelete
  5. Meil lumi juba unustatud:)
    N6ud Muhedikuga - pisike krookus 6jub m6nusamalt siis, kui teda on suurm kogum. Te olete mulle heaks eeskujuks - head asja peab palju olema!

    ReplyDelete