Tuesday, May 8, 2012

Esimese ringi tulbid I osa

Hea krookuse- ja tulbikevad. Eriti põhja-Eestis. Tulbiaeg on kestnud juba pea kaks nädalat. Kõige esimesed hakkavad just otsi kokku tõmbama, või õigemini kunstipärastesse voltidesse laiali seadma. Seekord ei mingit mõõdutunnet piltide arvu osas. Alustuseks veelkord kasealune grupp avatud olekus

"Concerto" oli esimese kolme puhkeja hulgas ja kena siiani.

Esikoht jäi välja andmata, korraga avasid oma õied
 greigi tulp "Mary-Ann " (peaaegu kindlasti) ja kaufmanni "Corona" pähe ostetud kolla-punane "Stresa"

Mary-Ann castingul: hommikuvärskena..
..õhtul pärast ainukest sooja päeva 
.. 5. mail päikesele vastu
..trügib otse kaamerasse

Eba-corona alias "Stresa" ei osanudki päikesega moodustada avatud tähekest, pigem keeras osa õielehti tagurpidi. Ei tea, kas viimastel päevadel moodustunud  draperii oligi ta õieilu  ülim eesmärk  Aga muidu särtsakas algus tulbihoooaega . 
 Kõige ilusam minu kaufmannidest -"Ancilla"

 aretatud eelmise sajandi viiekümnendatel

 Veel üks jõuline Greigii või Kaufmanianna, ostetud "White fire" nime all. Esimest korda ilmus sellenimelisest pakist üks esimesi kaufmanni aretisi "Johann Strauss", seda katset ma nimetada ei oska. Parandus 2013: tundmatule tulbile nimi leitud - "Zombie". Neli-viis  Straussi oma väheldase olekuga on endiselt alles eriti karmides tingimustes- otse liivakünkal aasnelgi puhma keskel puutumatuna maas ja puhkevad ikka esimeste hulgas. .  Ei usugi, et see "White fire" just unistuste tulp on, kuid asi hakkab juba sportlikku huvi pakkuma.

Mesilastele meeldib küll
Fosteri 'Easter Moon' uhkeldab roosatipuliste kollaservaliste lehtedega

Sugulane "Purissima design" piirdub mahekollase servaäärega. Õienupud kerkivad tasapisi.


3 comments:

  1. 'Contserto' ja 'Easter Moon' on väga pilkupüüdvad!
    Mina nende kõige esimeste tulpide fänn väga ei ole, aga Sinu blogis on neid ikka ilus vaadata ja omal ka mõned, n. ö. lohutusauhinnaks enne tõelist pillerkaart.
    Ja hea, et nimed ka juures, peaks neid oma aeda ka juurde tooma.
    Mul läksid eile esimesed "päristulbid" lahti, sealhulgas ilmselt ka 'Purissima Disain', no tema on peenrasse saanud ainult leheilu tõttu.

    ReplyDelete
  2. Minule meeldivad just ja ainult need kõige esimesed tulbid, vaat` kui erinevad on inimesed. Ja mul on hiigla kahju, et kaufmannide aretus praegu seisab, nemad loovad mu meelest selle õige kevadmeeleolu. Väga ilusad!

    ReplyDelete
  3. Sul on imeilusad tulbid!
    'White Fire' asemel pakuksin 'Zombi'. Mul oli peenras täpselt sama sugune tulp (ostetud Mati Rangilt). Kusjuures ma soovisin 'Rosy Dream'i ja sain muttide töö tõttu hoopis 'Zombi' :).
    Nüüd aga lähen ja panen su blogi omale readerisse.

    ReplyDelete