Sunday, May 13, 2012

Tulbid IV ja muud kollased


Greigi tulp "Lemon Giant" ..või selle lühemaks saetud teisend. Mitmel veebilehel pakutakse 50 cm, müügipakil 20 cm ja müügipakend on tõele lähemal vähemalt esialgu. Nii vars kui õis samas stiilis ja ühes mõõdus  eelmises postituses esitletud  "Pink Dwarf'i" ehk roosa kääbusega. Nimi ei riku tulpi.

Greigi "Cape cod", mitmete auhindadega pärjatud suhteliselt väikeseõieline tuleleegi-tulp. Igal aastal ühtviisi kikkis nii tuules kui päikeses. Kerge triibutusega lehed kaarduvad pehmelt maa poole, kuid moodustunud lehekuhik ei riiva silma. Päikeselisem pilt tuleb päikeselisema ilmaga

Varane topelt "Evita" hakkab valgeks minema samal ajal, kui majanaabrite darvinhübriidid tipust punakamat tooni näitama hakkavad. Tema kõrval ja tagapool lehtivad-õitsevad elluärganud punase sõstra okstest tugikepikesed eelmisest aastast - vaja ei ole aga elus asjad ikkagi. Või kujundaks punasõstra puukesteks.

Allpool Linnametsa Punasesse raamatusse kantud taimeliigi esindajaid.Peenras on veel mõned.





3 comments:

  1. :) Kas Sul on omaenese isiklik Punane raamat?
    Ilus on vaadata kohe kui keegi tulpe niimoodi hingega kasvatab

    ReplyDelete
  2. Tulbid teevad kevadest kevade. Ma ka pildistasin neid täna:)
    Vist on tõesti see Punane isiklik raamat. Aga tänavu on nartsissid hästi värvunud, mõnel aastal on lisakroonide värvid üsna lahjad.

    ReplyDelete