Wednesday, October 10, 2012

Hajahaljastus

Enne külmasid veel pilk pealinna südamesse. Seekord Viru Keskuse Tammsaare pargi poolsele platoole. Kui Tammsaare park oma kahe üksildase vaasiga mõjub kargelt ja stiilselt, siis kaubanduskeskuse äärne sillutatud kõrgem osa jätab hoopis teistsuguse mulje. Tundub, et hoolikalt on alles hoitud kõik erinevate ajastute välikohvikute lilleanumad ja -kastid ning seejärel linnahaljastajatelt taimestus tellitud. Taimeistutajad on oma tööd hästi teinud ja kui üldpilti ei püüa haarata, siis on silmailu küll. Seadsin parajasti fotokat võtteks, kui kaadrisse tekkis seljakotiga noorepoolne meesolevus, kes kummardus lillekasti kohale ning sirutas käe taimede suunas. Vaat kus loodusesõber, mõtlesin. Tema aga tõmbas lillepuhmast välja tühja pudeli, suskas selle rahulolevalt seljakotti ja suundus järgmisi taimesaarekesi revideerima. Igaühele oma.


Element nr 1 - suur savivaas

Vaasirida

Element nr 2 -puitkast

Kombinatsioon elementidest 1 ja 2

Element nr 3 - betoontoru kuivanud okastaimega

Grupp elementidest nr 3

Nüüd kõik koos

Vihm kisub kivistki seened välja
P.S.
Kui need õnnetud kuivanud kadakad välja arvata, püüdsin ikka "ilusaid" pilte teha, kus objektide paremad küljed esile tuleksid.

4 comments:

  1. Pudelikorjaja ja linna-lillevaas :)
    loodusega kooskõlas kooseksisteerimine - üksteisele kasulikud

    ReplyDelete
  2. Sellist puänti küll ei oodanud :). Kuigi lugu iseenesest ju nukker, oli see kuidagi nii ootamatu, et sain põsetäie naerda. Eks ta ole tõesti, et igaühele oma... Kuna ta tundus seda nii teadlikult tegevat, siis tegelikult ta käibki seal neid lilli nautimas, pudelid on temale lihtsalt nende pottidega kaasaskäiv lisaväärtus ;). Selline see osade linnainimeste loodusearmastus on, on hea koht, kuhu oma rämpsu poetada.

    ReplyDelete
  3. Pildid tulidki ilusad. Ma ei tea, kuidas tegelikkuses, aga fotode järgi otsustades on need erinevad anumad kuidagi väga hästi kokku komponeeritud, taimestusest rääkimata.

    ReplyDelete
  4. Alati on Sul midagi huvitavat. Aitäh! Käin siin tihti lugemas aga kahjuks ma ei ole eriti sõnaseadja. Kui ,,tuur,, tuleb peale, siis käin järjest kõik sõbrad läbi ja laulan teile oma laulu. Kõike ilusat!

    ReplyDelete