Saturday, July 6, 2013

Enne aega õitsejad

Liiliad, mis on saabunud kevadtalvel, kuid juba alustanud kasvamist. Enamikul  olid sibulad kaugel ideaalseisust. Poleks uskunud, et nad  nii jõuliselt õitseda suudavad. Aitäh Tiiale oma veranda pinda jagamast. 
"Pink Sky". Ilus klassikaline trompet, kuid minu meelest ta lõhn suurem asi ei ole. 

Conca d'Or sibulad nägid nii kahtlased välja, et said mitmekaupa potti pistetud.
 See liilia peaks põhimõtteliselt kasvama eriti kõrgeks.
 Tema lõhna on kogu aed täis ja mulle meeldib.

Siin OT, mida ma ei tellinud. Roosa-valge "Atari" asemel on puhkemas "Red Hot" või mõni teine tumepunane kollaservaline. Lõhn on suhteliselt tagasihoidlik, üsna meeldiv.

Siin aga vana asukas aasia liilia "Lollipop" - temal ongi just õige õitseaeg . 
Tänavu on märgata ka tavalisest suuremat liiliakuke rünnakut. Valmikuid olen näinud vaid üksikuid, kuid end leheplödiga katnud järelpõlve on saanud lehe servade alt ära korjata omajagu. Miks sa neid liiliaid alt üles vaatad? Nojah, meeldib.

3 comments:

  1. Ma olen just mõnd kukke näinud, aga plödi seni veel mitte. Aga vanaks hakkan jääma, silm ja näpp töntsiks - vanasti polnud mingit probleemi need kuked kohe kätte saada või kui vahel harva kukkuski, leidsin ikkagi mullalt selle siputaja üles. Nüüd pääseb mu käest nii mõnigi. :(
    Sinu liiliatest meeldib enim viimane.

    ReplyDelete
  2. Pink Sky on väga ilus! Kui ma salaja Su aias käisin, siis need kollased liiliad olid väga uhked, kas need on need samad Concadorid? Need topelt õitega, mis Sa mulle andsid, hakkavad ka varsti õisi näitama.Liilia on võrratu lill!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, needsamad kollased-valged ja mulle ka meeldivad.

      Delete