Monday, July 15, 2013

Lillefestival 2013

Mõned pildid tornide väljkult. Kesksuveks on näha, kuidas on reaalis teostunud kunstnike vähem või rohkem lennukad ideed. Avamisaegsete ametlike piltidega  võrreldes on enamik väljapanekuid on täiustunud, mõned ka sodistunud. Kujundused kadakate ja kividega või mägimändide ja kõrrepuhmastega aga on täpselt ühesugused, neid ma täna ei pildistanud. Selleaastane teema oli "Aed kui kunstiteos"

Kunstniku visioon 

Aga välja tuli sodipodi

Kui materjaliga ei koonerda, siis tulemuseks on efektne lillevaip 

Nutikas kokkuhoidlik lahendus

Natuke kokku hoida ei tasu..

Valge ja värvilise külluslik kooslus

Ainult valge ja tuules heljuvad kõrrelised - väga rahulik

"Hooliv aed" oli selle kompositsiooni nimi - ligipääsetav ja kombitav ka erivajadusega inimesele

Müstiline aed - spiraalid mingist värvilisest purust ja kummaline kunstiteos värvitud vahust

See on linnas toimetava aiahooliku potsikuaed

Väga kena raudrohtude kompositsioon

Teistmoodi rippvaas

Tünniaed

Lõpuks ikka kunsti kah - tore aiavaht. Aias herned ja kapsad, mis toetuvad keppide asemel pajukaartele.

Keset kõiki neid lilli vulises kastmisvesi mitmetest voolikutest. Ühe voolikuoperatorist taadiga juttu tehes ütles ta, et kastmistöö pidavat käima pidevalt kogu päeva jooksul.

6 comments:

  1. Need viimased asjad- aiad on päris põnevad. Tünniaed on armas :)

    ReplyDelete
  2. Vahvad aiad! Olen muidu ka igal aastal ühe päälinna reisi teinud ja aedu külastanud aga sel aastal polegi mahti leidnud. Suur tänu ülevaate eest!

    ReplyDelete
  3. minu maitse järgi on see valge aed, puhas, korrektne ja rikkalik.

    Väga ei meeldi mulle need mustrilised taimevaibad, kuigi avalikus haljastuse suurtel pindadel võivad nad vägagi nägusad olla.

    Iga paberil hästi välja mõeldud plaan ei saagi tegelikkuses realiseeruda, kui kunstnik taimi ei tunne. Esimene aed jätab küll sellise mulje.

    ReplyDelete
  4. Seda rippvaasi tahaks kohe lähemalt uurida, tünniaed oli tõepoolest armas lahendus köögiviljaaiale. Vabal pinnal saaks kohe salatit tegema hakata :) Valge ja kõrrelised meeldis mullegi.

    ReplyDelete
  5. Mulle meeldis see üksiku elupuuga, mingi moussen oli selles lihtsuses, kuid oleks kasutanud halli graniitkildu, oleks efektsem olnud. Ja hooliv aed oli ka sümpaatne. Samas...paadunud aednikule nii mõistetav ja igapäevane nähtus - sina teed plaani, istutad taimed vastavalt kõrgusele ja õitseajale, näed isegi unes milline peaks kõik välja nägema ja siis nemad ise kasvavad nagu tahavad ja lõpuks böö! kogu projekt.:)

    ReplyDelete
  6. Haa, mina olen Muhedikuga ühel nõul, et päris mitmed plaanijoonistajad ei tunne taimi. Nii keerulist mustrit nagu esimesel ja neljandal pildil nii väiksel pinnal saab ainult pidevalt paari cm kõrguseks pügatavast murumättast ja sellel peaksid ka mustriservad murutõkkega kindlustatud olema või kunstnik noaga ülepäeva kallal. Ma pole päris kindel, kuid tundub, et selle neljanda segasevõitu kirju pildi kevadhetk ja plaan on siin lehel 29/35 , põimikutega plaani enda numbriks 20 Niikuinii vist tervet mustrit ei püütudki istutada, kuid lootusetu algusest peale :)

    Jah, selles ribakaupa istutuses on tõesti iva. Viru ringil oli ka kevadepoole lausmustri asemel eri värvi "kiirtest" õis. Kohe taimede kokkuhoid 2/3 ilma efekti vähendamata. Vaadeldav ainult autost, muidu oleksin pildistanud, kuid mulle meeldis.

    Ning see hooliv aed oli tegelikkuses paremgi kui pildil, kus kollased päevalilled pildi esiplaanil väga domineerisid, kuid istutatud põhjusega - vaegnägijad eristavad kõige paremini erkkollast värvi.

    ReplyDelete