Thursday, January 11, 2024

Suve pikendus Sveitsis IV

 4.10.2023 Suund Bielersee poole. Teepeal shokolaadivabriku  Camille Bloch poe külastus, jalutuskäik Chasseral'i kommunikatsioonitorni juurde. Le Landeron vanaaegsest linnakesest läbi jalutamine. Ööbimine Camping Erlach'is.


Haljastus kõrrelistega Camille Bloch sokolaadivabriku poe ees ning pildistamiskoht poe uksel turistidele




Kaupluses oli ka kohvik ning võimalus niisama proovida ja muidugi kaasa osta. Pilt sealselt lehelt. https://www.balade-commune.ch/chez-camille-bloch-on-croque/ ja nagu näha paikneb see piirkond prantsusekeelsel alal. Paljud kohalikud oskavad riigisaksa keelt ja kohalikku murret ning veel prantsuse keelt, seal võib vabalt elada ning reisimaski käia ilma inglise keele oskuseta. Turistidel siiski pole vaja muretseda, saab  hakkama ka inglise keelega.

Edasi mõned pildid Casserali kommunikatsiooni torni juuret. Tee selle juurde oli piki mäeharja, heade vaadetega ja ilusa ilma tõttu võttis ka  üsna palju rahvast selle jalutuskäigu ette.









****

Jalutuskäigul Le Lenderoni linnakeses. Sellised postid purskkaevuga või ilma olid mitmetes linnades. Ka haljastus hortensiatega on sellest linnast. 




Camping Erlach oli suure Bielersee järve ääres. See oli üsna suur kämping igasuguste rajatistega nii suurtele kui lastele ja üpris populaare paistis ka olevat. Piltidel on näha meie matkabuss magamiseks lahti võetud ülatelgiga. Õhtul sai proovitud viigimarju - poest, head; ning kohalikku veini - see polnud küll suurem asi. Teisel päeval nägime ka ülal linnas selle veini töökoda, mis oli üpris väike. Veel on näha kämpingu  hommikune vaade ülat linnast ja hilisõhtune vaade.






No comments:

Post a Comment