Thursday, May 1, 2014

Kõndides katuseid mööda


Üha nulli poole laskuv kraadiklaas ja siravad tähed lubavad karta, et ilmajaama ennustatud paari miinuskraadiga saabuv öö ei piirdu. Õite ja pungade pidu on taaskord aeglasemale käigule lülitatud. Tänase postituse alustuseks stoppkaadrid sõpradele silma jäänud eriti punastest, edasi võite nautida reklaamipausi, ehk vahepala troopilisest katusaiast.
"Praestans Fusilieri" pioneerikaelarätipunane koloonia
"Showwinneri "segaseltskond pühapäevaõhtul
The Pinnacle@Duxton Singapuris on unikaalne 2.5 hektari suurune elamukompleks, mis koosneb seitsmest 50-korruselisest tornist. Tornisid  ühendavad 25-ndal ja 50-ndatel korrustel katuseaiad.Võtmed-kätte tseremoonia toimus 2009 aasta detsembris.  Kahest "Taevasest aiast" ülemine on avatud avalikkusele. Ehk siis ka turistile, kes on osanud välja uurida, millise kiipkaardiga on võimalik tasuda tagasihoidlikku umbes 3 euro suurust ülespääsutasu.  Stardime  hommikul, et vältida tulikuuma keskpäeva ja päeva limiidi 100 külastaja sisse ära mahtuda.
Eesmärk kõrgub üle hiinalinna madalate katuste.
Sissepääs asub kaugeimas ehk esimeses plokis. Kiirlift viib vuhinal üles. Astume välja inimtühjale tehismaastikule. Ees on poole kilomeetri pikkune jalutuskäik 156 meetri kõrgusel.

Esimesed sammud rohelise heki kõrval. Sedasama rada kasutavad majaelanikud õhtuti tervisejooksuks. 
Kõrghoonete vahel on säilitatud  hiinalinna madal kvartal
Uudistame vaheldumisi linnavaateid ja katusemaailma. Rada läheb tornide mõlemaid servasid pidi, keskel on vist tehniline korrus. Vahesildadele on kujundatud avaramad puhkeplatsid.

Keskelt näeb mõlemas suunas
Iga ploki haljastus on erinev.

See koht meenutas bussiootepaviljoni
Kirjulehelised pinnakatjad
Selline  lahendus siis rannameeleolu loomiseks. Olgu peale. Päike on juba kõrgemale tõusnud. Piilume ümberringi, ega keegi ei näe ja  võtame lonksu vett. Oli ju kirjas, et katusel söömine joomine ja koduloomade jalutamine keelatud.
Ühes sellises puhkenurgas kohtasime ainsat majaelanikku raamatuga. Kohale ilmus ka koristaja, kes kärmelt mahalangenud lehekesed luuaga kokku pühkis

Veel üks tagasivaade eelmisele majasakile ja sõidamegi alla 
Reklaamipaus läbi ja põhiosas pakume veel linki kaunitele katuseltvaadetele ühes Lõuna-Eesti kodus.
Siin ta on, Muhedike Maailm eelmisel kevadel. Nautige.

5 comments:

  1. Väga põnev katusemaailm ja punased tulbid on ka vahvad, hakkavad juba kaugelt silma

    ReplyDelete
  2. Kõrgelt näeb kaugemale, ka Su ilusaid tulpe. Hea, et osatakse ehitada katuseid, mis kannavad terveid aedu ja inimesi ka, meil vajuvad isegi vähegi suurema lumega pooled kokku, rääkimata katusaia ehitamise mõttestki.
    Aga see viimane viide ... :D, :D

    ReplyDelete
  3. Tii juures ma veendusin ise ka, et tulp on täiesti eraldi vaatamisväärsus kui teda oskuslikult eksponeerida.

    ReplyDelete
  4. Äge! Mulle meeldib, kui linnakarpide juures on haljastusega vaeva nähtud ja põnevatesse kohtadesse aiad tekitatud.

    ReplyDelete