Saturday, November 19, 2011

Keskmikud

Keskmike galeriid alustab Tulipa Fosteriana Concerto (pakutud ka kaufmanni tulbina).  Valge nii seest kui väljast. Esimesel aastal õitses kiiresti ära üsna päikeselises kohas, nartsissipeenra otsas, ning ei jätnud erilist muljet. Järgmiseks aastaks kolis ümber kõige rohkem väljakutseid pakkuvasse paika kaskede alla ning helendas seal kenasti. Valge nii seest kui väljast. Suveks jäid sibulad maasse ning kolmandaks kevadeks oli õites ka juba üsna arvestatav juurdekasv. Jätsin taas üles võtmata,et äkki suudavadki veenäljaste kasejuurte vahel toime tulla. Kahel viimasel talvel olid kaskede all hiidhanged, mille sulamine võttis aega. Sinna nimelt loobitakse kõnnitee rookimise käigus lund lisaks. 
Concerto 08. mail 2011 kase all

Kolm korda Tulipa Greigii 12 mail 2011 

 Esiplaanil sulnis Sweet Lady

Toronto, osa taimi mitmeõielised

Leekiv Cape Cod täisõies 19. mail

Greigi tulbid on madalapoolsed ning vastupidavad. Mitmed neist on triipmustriliste lehtedega.  Need kolm meeldivad mulle kõik, eriti kõrvuti. Õite kuju on küll erinev, kuid värviüleminekud on kuidagi mõnusad. Punane toon  õites on mahe, pehme üleminekuga  roosakamale või kollasele. Kõige lemmikum neist ehk pisut hilisem Cape Cod.

12. mail 2011
Minu neljas greigi rühma esindaja Mary-Ann on õite välimuselt sarnasem kaufmanni tulpidele. Lopsakad triibutatud lehed ja vankumatud varred. Õitsemise algul põhivärv kahvatu pastellkollane, hiljem värvub üha roosamaks. Pildil koos alustava Eternal Flame ning alles nuppe paisutava hilise pojengtulbiga Horizon. Eternal Flame on tegelikult üsna huvitava välimusega tulp, pildil ei ole küll näha, kuid osade lehtede servades leidub lisaks valgele ka õiega sama värvi roosat. Kuulub varaste topelt tulpide rühma (ka roostulpideks kutsutud). Varane küll pigem päris hiliste topelt tulpidega võrreldes. Hästi täidetud õites valgeid ja rohelisi lisatoonisid. Pidavat olema hea ajatustulp. Soovitatakse paigutada hästi nähtavale kohale efektse välimuse tõttu, kuid ka tuuleõrnus leiab mainimist.Kahjuks on see liigagi tõsi. 

No comments:

Post a Comment