Tuesday, February 28, 2012

Potipõllunduse meeleolus

Lihtsalt paar toredat pilti potikülvi hooaja õhkkonna toetuseks. Ka sealpool ekvaatorit külvatakse potsikutesse.
Potipõlluke ühe Florese mägilinnakese turisti-peatänaval

Istikukasvatus Floresel mägikülas

Mägipõld Floresel. Sibulad, porgandid, kartulid, kassaava,
 oad, mais ja muud aiaviljad vaheldumisi üksteist toetamas

Tänavamüük Florese  mereäärse turistilinna Labuan Bajo äärealal. 

Eelmise postituse tindisinise ja pohlamoosi-roosa  vahelduseks  esitleme selgeid põhivärve 
Bali. Naturaalselt säravpunane verev kannatuslill Passiflora coccinea vabas õhus (võib olla ka P. edulis, marakuja viljade kasvataja)

Lähemale Eestile: naturaalselt sinine emajuur - augustikuistes Karpaatides põhiline värviandja. Mul ei ole emajuurt talvitada õnnestunud - ajaloos on paar spontaanset sügisostu.

Naturaalselt kollased krookused, Nõmme , aprill 2011

Head külvamist! Panin potti mõned araabika kohvioad, pidi kaua idanema. Kui idanevad, saan jagada; kui keegi ise tahaks potitada, on ka mõned seemned pakkuda. Kohvist veel üks teine kord.

3 comments:

  1. Emajuured on ikka väga ilusad.Kelle aiandis võib suurem sortiment olla? Seaks siis saamud sinna poole. Mul palju tühja ruumi kiviktaimlas...helmikpööriseid läks välja.

    ReplyDelete
  2. Oo, kui ilus ja huvitav. Palun, palun pane veel huvitvate taimedega reisipilte!
    Turunaistega pildil j2i mulle silma banaanikobara k6rval asuv ilmselt pikkade kaunadega oaline, sest kasvatasin eelmisel aastal ka yhte sellist kultuuri ja sel aastal j2lle. Sest oalised v6tavad v2he maapinda, kuid ronivad k6rgele ja annavad aiale 3ndat m66det:)
    Meil on kahjuks v2litingimustes taimekasvatuseks sobivat aega v2hem kui pool aastat, seega on meelep2rase ja kosutava t88ga tegelemiseks h2davajalik veidi kobedam katusealune kui kilehoone. Kahjuks ei ole rahva elatustase veel nii k6rge, et korralikult klaasitud k6rvalhooned ja talveaiad kuigi levinud oleks. Meie perenaine on valdavalt puhtuseusku ja pereliikmedki peaaegu eranditult halvustavad "potimajandust", sest korter peab olema puhas ja lage, et seal oleks hea telekat vaadata ja toateenindust nautida...
    P2ikest on meil alates m2rtsist ju kyllalt, saaks ju huvitavaid kultuure viljelda ja meie kultuuritase muudkui t6useks:)
    Tuli lihtsalt selline m6te:) ja kile on h2bematult ja sobimatult 6huke, ei saanud lisamata j2tta.

    ReplyDelete
  3. Aitäh selliste eksootiliste fotode eest. Potimajandus on mulle hakanud viimastel aastatel tõsiselt meeldima, üks väga kerge moodus taimede kasvatamiseks ja ei võta ka eriti ruumi.

    Mul küll kasvab mitu liiki emajuuri väga korralikult, aga nad vajavad kindlasti ümbruses mullapinna jahutamist pisikeste kividega, eriti juurekaela ümbert, mis on lisaks veel ka niiskustundlik. Parim on neile graniitkillustik ja nad vajavad ka palju rauda. Tegelikult pole mul nendega muret peale kivide kaissu istutamise ja mullapinna katmise olnudki.
    Parim valik mõni aasta tagasi oli Haideaias, hetkel mul küll ülevaade puudub.

    ReplyDelete