Saturday, June 23, 2012

Jaaniaeg


Head jaanipäeva kõigile siit meie kaminajaaniku äärest.


Suve esimene päev oli paljutõotavalt kena. Üleminekuajaks rododelt roosidele õitsevad pojengid just parajal ajal. Allpool oma esimesi õisi demonstreerimas "see teine pojeng" - Blaze, mis tuli kaasa Coral Charmiga. Sildipildil helkis õieservas ka roosakat tooni, päris õis on ühemõtteliselt punane. Tubli põõsas, esimesel aia-aastal viis õit ja veel hulk lisavarsi.Tänase raske vihmapäeva järel püsivad end kokku tõmmanud õied kenasti kikkis. Coral Charm ise ei ole veel oma kumbagi õit avanud.



Eelmises postituses demonstreeritud margareetaküllust jätkub lahedalt ka meie hooldatavasse aiaossa. Konkureerivad edukalt samblaga, ristikuga, võilillede ja mõningase hulga liblemuruga. Kaabuga mees tagaplaanil idülli rikkumas. Juba mitmendat korda sel margareetahooajal. 


Paduvihmane jaanipäev kulus ringsõidule meenutamaks neid, kes olid, ning tagasiteel sai peale korjatud sõbranna, kes oma vettinud suveaia jaaniromantika otsustas sel aastal asendada linnakodu mugavusega. Kõige tähelepanuväärsem  aia ehe oli hetkel leekiv lupiinipeenar. Sain ka maitsta söödava kuslapuu marju, mis minu aias mingit saaki ei soovinud anda. Tema maa on savine ja kohati kevadel liigveeohus, suvel mõnikord kontkõva. Siiski päris paljud taimed ja aiaviljad kasvavad sellisel maal lopsakalt. Mina imetlesin erivärvilisi kontpuid, tema aga tassis mind vaatama oma uut lemmikut, enelat Macrophylla- see suurte roosakates roonides lehtedega.







4 comments:

  1. Ilusad pildid! Ei riku see mees midagi idülli, pigem sobib üks inimesefiguur sinna lahedasti.
    Head jaaniaega!

    ReplyDelete
  2. Ilusat jaanipäeva, mida üks vihm ja tugev tuul niikuinii ära rikkuda ei suuda. Ongi ta ju üks suur ja tähtis töökeelu ja ringivaatamise päev

    ReplyDelete
  3. Suvi algas tõesti "suviselt" ja jaanipäev oli ka nagu tavaliselt, vihmane. Aga meila see sobis, sai istutada normaalselt. Kuigi jah, ise jäime tulest ilma ja liha ei saand ka "kärsatada". Aga eks jõuab ka seda teha. Lõkke materjali meil jagub ja ära see ka ei kao.
    Mägi-võlupõõsas oli meil Pärnal ilusasti lehes ja nautis ka vett. Varjukivirikud ka õitsesivad ilusti. Mesimurakad nägid kehvad välja, ei tea kas äkki siis ikkagi oli vahel liiga kuiv.
    See pojengi õis on küll ilus ja kui neid veel rohkem on.

    ReplyDelete
  4. Minu arust on lupiinid ikkagi väga uhked lilled. Ja kui mõnus on Eestis ringisõita, kraaviperved sinetavad vastu.
    Meil on vaid punane ja asub päevaliiliate vahel. See sai küll halvasti, sest varsti on teda kõik kohad täis. Nüüd otsustasin ta panna kaskede alla, parki.

    ReplyDelete