Sunday, September 22, 2013

Kurerehade peenemad sugulased

Pärast majaesise tee renoveerimist jäi rooside kõrval olev peenar kitsamaks ning kurerehad pidid välja kolima.  Loodetavasti teevad nad järgmisel aastal rõõmu uutele omanikele. Asemele said K-Rauta taganurga riiulilt leitud  kurerehade peenemad sugulased pelargoonid. Igati elujõulised taimed, õied olid olnud ja uued tulemas. Paar nädalat kosusid ja puhkesid õitsele parajasti rooside õievaheajaks. Mul oli tegelikult endal ka mõned pistikutest kasvatatud taimed juba olemas.


Esiplaanil kõrguv roheline sammas on ära õitsenud "Piilu" elulõng. Taas ajutisel toestikul, ladvast kokku seotud pilliroovarrastel. Pilt tegelikult juba nädal vana, kuid sügisel toimub kõik aeglasemalt. Kuna ostes taimede õievärvi ei näinud, siis sai kokku kirju rida. Kahju, et pelargoonid õues ei talvitu ja et ületalve hoidmiseks meil sobivat kohta ei ole. Teisalt jälle, vaadeldes aia vallutanud kasvuhoonekarilaste parvesid ja mõeldes tagasi selle suve lehenärijate rohkusele -  ega see soojamaa elu ka ainult lust ja lillepidu ei ole.





Väänduv kuslapuu "Serotina" sai sügiseks ka ühe marjakobara valmis. Õitseb ise ikka edasi. 
Kõik raporteerivad vihmasadudest. Meil kogunes ka aeg-ajalt pilvi pea kohale, kuid vihma jätkus parajasti niikauaks, kuni jõudsin õuest kuivama riputatud pesu kokku korjata. Päris õhtu eel tuli päikegi veel välja.

2 comments:

  1. K-Rautas oli sel aastal üldse palju põnevaid taimi, ka külmakindlaid eerikaid.
    Vihma tuleb meil kõvasti

    ReplyDelete
  2. Väga võimsad värvid on pelargooniumidel, ka roosad on sellised suhteliselt ergavad.

    ReplyDelete