Thursday, April 10, 2014

Malaisia II Liblikafarmis

Kui me Kuala Lumpuri liblikafarmi kassaruumi astusime, taheti meile kohe külge kleepida makstud-märgised, sest olime sattunud otse kallite kaasmaalaste rühma sekka. Rumala peaga tunnistasime üles, et me ikka peaksime ise maksma oma külastuse eest. Germalo kahenädalane Malaisia-reis. Mõnega sai ka pisut juttu tehtud ning arvamused reisi kohta kõlasid positiivselt. Nii, et kellel pisut rohkem raha ja vähem viitsimist uurida ja seigelda, miks mitte.
Aga liblikaaed ületas ootused ses mõttes, et liblikaid lendles ringi tõesti palju. Mu kunagised muljed Tenerife liblikaaiast olid olnud üsna kahvatud - võib-olla polnud hea aeg. Nüüd aga võis iga soovija omale virtuaalse liblikakollektsiooni koju viia. Kui ei viitsinud eluseksemplare jahtida, siis võisid uurida seinale nõelte otsa tipitud näidiseid:

Näidistega ja õpetlike tekstidega oli täidetud mitu tuba,
 terraariumides sibas ringi ka elusaid sitikaid ja satikaid.

Liblikate ja lillesõprade rõõmuks oli aias rohkelt õitsevaid taimi. Alustele oli lisaks laotatud lahtisi õisi ja puuvilju.  Liblikad sipsisid nii kiiresti tiibadega, et polnudki kerge tabada rahulikku hetke. Taimed on ikka hulga vastutulelikumad modellid.



Inimesed liblikaid ei heidutanud, nad vist leidsid inimeste küljest midagi suupärast, igatahes sirutasid kohe oma "londid" välja ja kukkusid kompima




Mõned liblikad olid eriti suured ja ilusad

Mõnel oli ka tiibade alumine külg erksa mustriga

Üks elusliblikas kaunistas asjalikku nõuannet -
juhatust, kuhu tuleks  suunduda vajaliku kulumaterjali järele.


Ka vabas looduses võis üsna sageli kohata ringilendlevaid liblikaid, pärast liblikaaia külastust tundusid nood nagu kuidagi rohkem tuttavad, kuigi nimetuks nad jäid. 

5 comments: