Wednesday, February 22, 2012

Varakevadine Keukenhof

Keukenhofi külastuseks olid müügil ka kogu hooaja pileteid, et huvilised saaksid pargi paarikuisest hooajast maksimumi võtta. Nüüd siis teilegi korduskülastus - aasta hiljem ja paar nädalat varem kui Anne esitletu, 3. 04.2010. Keukenhofis on iga aasta pühendatud erinevale maale ning 2010 kuulus tähelepanu Venemaale.

 Kõikjal aiavaasides tulbid nimega Perestroika

  Püha Basili katedraali paremad päevad ei olnud veel kätte jõudnud

Lisaks Pushkini kujule, datshakultuuri interpretatsioonidele ja arvukatele matrjoskadele leidus ka selline "rahvuslik" lilleseade. No see on küll nii kaugel venelaste ilumeelest kui veel olla võib.

Pargis leidub huvitavaid kultuurmetsa nurki ilupõõsaste ja püsililledega, kuid peaekspositsioon, mida vaatama minnakse on ikkagi kevadised sibullilllemustrid  muru ja vee keskel.

 Varased tulbid punetasid juba
 Esimene vahetus - valged ja lillad krookused.
 Krookuste vahel sirguvad tulbid, et peagi teatepulk üle võtta

 Nartsissid vee ääres

Kuulus Keukenhofi lillejõgi - eri aastatel erinevat värvi.
Minu meelest on kõige kenam kombinatsioon keskelt sinine ja servad valged, nagu näha siin.

Mõnusad kõndimiseplaadid vee pinnal

Suured kaetud paviljonid on täis erinevaid lilli, orhideesid, roose, liiliaid, asaleasid ja muidugi palju-palju kirevaid tulpe.

Rigas  sarvilised tulbid (Rigas Barricades, 2003)

Lillepood, kus kevadel müügil suvesibulad ja tellimisel sügisesed.

Paviljonide taga oli piirkond erinevate temaatiliste aedade jaoks. Kui puude jaoks on ruumi vähe, siis kujundatakse nende võra kunstipäraselt õhuliseks - õhukeseks. Ka  rohumaade ja elukruntide ümber olid lapikud puuderead tavalised ning pügamata puud pigem luksuseks. Üsna palju oli pügatud pöökpuuhekke, mille pruunid kahisevad lehed pakuvad varju läbi talve

Pukspuuhekid 

 Koonalpuud

Kui keegi veel erineval ajal Keukenhofi juhtub, saamegi hooaja läbilõike kokku.

2012. aastal on park avatud 22. märts-20. mai, teemaks on Poola.
Miks mitte külastada Hollandit oktoobris. Kui veab, võivad seal veel päris kenad ilmad olla ning Keukenhofis toimub 14-16. oktoobrini Rahvuslik Lillesibulalaat. Sissepääs ja parkimine tasuta, ekskursioonid ja muud laadalõbud lisaks. Fookuses vanad ajaloolised tulbisordid ja muud haruldasemad sibulad-mugulad.



3 comments:

  1. Palju-palju sama sorti koos, vahel suured murupinnad, unistuste aed ju. Meie oma pisipindadel kipume ikka kirjut sigri-migri lapitekikest organiseerima:)

    ReplyDelete
  2. tahaks küll ... oktoobris sinna minna... aga kust need miljonid võetakse? M a ei ostaks ju ainult kolme sibulat, ehhhh

    ReplyDelete