Wednesday, May 22, 2013

Linn ja lilled

Paar pilti pealinna avalikest lilleseadetest. Esimesed Nõmme keskusest, viimased Viru keskuse juurest. Sel aastal on otsustatud ikkagi (peaaegu) täielikult kahe vahetusega lillehaljastuse kasuks. Nii peenardes kui anumates on valdavad võõrasema ja sarvkannikese lausistutused. Kohati on märgata ka suuremaid tulpide või nartsisside kolooniaid. Peaaegu tähendab seda, et mitmetesse lillekastidesse on kõrgema vormi saavutamiseks istutatud puittaimi, mis elavad üle ka teise vahetuse suvelilli, kuid vaid väike osa neist püsib samas kastis elus mitu aastat.  Hooajalillede ettekasvatuse kvaliteet on aasta-aastalt paranenud ilmselt tänu imporditavatele beebitaimedele ja mehhaniseeritud suurkasvuhoonete rajamisele.Rõõmu teeb, et vähemlt rahvarohketes kohtades lillekrattide jälgi eriti märgata ei ole.

Võte on naturaalne, mitte pilditöötlusprogrammiga kokku monteeritud

Kogu ilu paistab olevat kevadel kohale istutatud - tundub, et ka tulbimeri
Ebaküpresside ja peiulilledega kastid  sõõrikukohviku ees

Võõrasema värvirohkuse ja külmataluvusega ei suuda võistelda ükski teine lill,
mida sama kerge oleks kasvatada ja mis sama kaua õitseks. 
Tammsaare pargi servas - pihlenelal juba pojad 

Leina-läätspuid on hakanud siginema mitmesse kohta

Kohviku piirdekastid on asustatud kukerpuupõõsastega
See paju kasvas samas anumas eelmisel ja võib-olla ka üle-eelmisel aastal. Mikrobiootade istutus taamal oli tegelikult kahjustatud juba eelmise talve järel, ei mäleta, et oleks hukkunud oksi välja lõigatud. Tänavu on pruuni vist rohkem, kuid päris lootusetu pilt eiole.

2 comments:

  1. Oh see tulbipeenar on küll suursugune! Olen mõtetes ihalenud Queen of Night'i (arvatavasti see must seda on)omalegi aga pole suutnud välja mõelda, kuidas kasutada. Kindel on see, et massis ja seguna heledamatega (roosa/valge) on ta kõige effektsem. Oh well... võib-olla kunagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usun, et see ei ole "Queen of Night", vaid näiteks "Continental", mis on peaaegu sama tume, lühem, varasem ja suurema õiega nagu ütleb sordikirjeldus.

      Delete