Friday, September 6, 2013

Kaheksajalg kastis ja muid kolepilte

Vaba päev ja ilus ilm pealekauba. Nagu avapildilt näha, majaesise tee renoveerimistööd on edukalt lõpule viidud. Õuelill kukehari kogub roosakat tooni ja toalill asalea õitseb juba mitmendat nädalat, selle asemel et oma õiteilu külmaks sügistalveks hoida. Kohvitamisele teeb lõpu saabunud kuller suure Eurobulbi kastiga.


Avan kaane ja pilt on päris huvitav.


Sakutan kaheksajala välja ja sean lauale poseerima. Näh, koguni üheksa jalga teisel.

Eremurus robustus

Kaheksajalal oli ka väiksemaid sugulasi, kuid need olid ikka paberkottidesse ära mahtunud. Vabastatud ja niiskesse liiva  hoiustatud. Kõik peale nätskevõitu kevadiste alpikannide tundus olevat korralik kraam - need pakid vähemalt, mida oli põhjust avada.

Allpool hoiatav näide liiga optimistlikutele sibulaistutajatele. Iga sibula jaoks leidub oma söödik. Kui sibulat ei söögi, siis õie paneb ikka nahka, ei loe midagi, et mürgine.


Soe talv ja soe suvi on meelepärane olnud ka kasvuhoonekarilastele.  Lõunapoolse naabri sireliheki lehed on nad täiesti ära koletanud, kuid neid tõuseb parvena õhku peaaegu iga taime lehtede alt, mida vaid puudutada.


Nii koleda pildiga ei saa ometi lõpetada. Meie männimetsa-viinamäel küll vaevalt kunagi veiniteoks läheb, kuid proovimiseks on nii mõndagi juba mitmendat sügist. "Veina" kannab esimest aastat, marjad on juba üsna magusad.

Kui veini pole sisse panna, siis teenib veinikruus lillejääkide varjupaigana.



4 comments:

  1. Pealkirja lugedes mõtlesin, et mis ime kastmissüsteem see kaheksa jalaga on ja miks siis kõik peale seda kole on, aga näe, see oli hoopis teine "kastis" :). Sirel on küll kole jah, aga muidu on aed ja seal leiduvad õied ikka vaatamata saabuvale sügisele veel ilusad ja õue kutsuvad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. On muidugi kena, miks mitte ette võtta väike jalutuskäik, oled nüüd jälle rohkem linnainimene. Tuleval nädalal mul veel mõned vabad päevadki saada. Kui aga laupäevaks linna peaksid jäääma, siis siinsamas V.Illimari tänavas Tuglase-Underi majas on eriti lastele suunatud üritus, kuid ka rohevahetus, aiakohvik ja majaekskursioon, lubasime sinna omalt poolt kohvikulaua viia.

      Delete
  2. Ooo, mis hea uudis! Ja see, et kaheksajalg juba nii suur poiss, on veel parem! Suured-suured tänud!
    Viinamarjad näevad väga ahvatlevad välja.

    ReplyDelete
  3. Oi need pakid, pakid...:)
    Veinikann on ilusa kasutuse leidnud ja viinamarjad isuäratavad.
    Kui me kõik sooviksime, et lumi tuleks ükskord ometi külmunud pinnasele, ehk siis õnnestuks neid igasugu sitikaid vähemaks saada.
    Imelik, et nüüd sisselogituna on Muhedik äkki tundmatuks muutunud:)

    ReplyDelete