Wednesday, July 25, 2012

Aias samal ajal

Samal ajal, kui blogis käib aprillikuuks valmistumine, lokkab, õitseb ja viljub aias kõik. Kui juba neljas või viies suvine päev sel hooajal parajasti poole peal on (ärge kehitage midagi õlgu lõunaosariiklased!), siis võib hetkeks unustada, mis hakkab samas paigas toimuma paari kuu pärast. Õnneks on sel haruldasel ajal võimalik kasutada paari vaba päeva.
Hea laenatud vaade üle aia, kuid tuleb valmistuda selle kadumiseks.  Tahapoole, kus elupuud juba täiskõrged, on meil istutatud varalehtivad  väänikud-  elulõngad ja viinapuud, võre neile ootab paigutamist (tean küll, et vastupidine järjekord on õigem). Eesosas on hekk veel aiaga tasa.  Oh, oleks see peenraruum ometi laiem, suurepärane põhjatuulte eest varjatud ala on ju tekkimas. Nojah, ja kui see juhuslikult ei oleks ka üks põhilisi talviseid lumeladustamisplatsisid ;)

Talvine vaade 


Latvia on selle õiekuhja nimi.



Roos Heinrich Siesmayer,S.D. McGredy IV (1998),
Uus-Meremaa, näitusenimi "Too Hot to Handle"






Maja seina äärne suvedzungel. 



Tanguutia elulõnga Bill MacKensie esimene õis andis end oodata kaks aastat.
Ega tal seal kase all kerge ei ole.

Mõned mesimarjad on veel ära söömata

Suureõieline elulõng Blekitny Aniol (helesinine ingel) oma gofreeritud õrnsiniste tiibadega
Loodust võib ju natukene suunata, kuid päris vastu ikka ei saa.
Igal aastal loodab naabrinaine, et küllap see suureõieline karikakar ükskord kosub.

Kiwamehele: aed-õnnehein õitsemas. Külva või istuta  parem seda, see on püsik. Kui eriti ei takistata, liigub ka edasi, ma pole uurinud, kas külvab või ajab võsusid.Enne ära puhma poole vaata, kui see on täisõies. Päris niidumaal ei peaks tal hea olema, kuid põõsaservas võib olla küll.

3 comments:

  1. Ilus on sul seal aia ääres. Peab ikka kaema tulema. Loodan see laupäev teie kanti tulla, küll üksi, sest Miina on tööl. Aga enam ei saa edasi ka lükata, sest järgmine nädal läheme ära Pärnale.
    Mis põõsas see seal keskel "põleb"? Ilus vaadata kohe.
    Ma seda õnneheina nii väga ei tahagi. Mul plaan siis kodumaiseid lilli korjata. Aga see õnnehein seda kindlasti pole. Aga siis tuleb hoopis vaadata muid õisi. Neid ka jagub, eila käisin jälle õhtal jalutamas ja tegin ka pilte. Tegelikult on meil neid looduslike õisi ka küllaga. Ma loodan, et ma jõuan ka mõned pildid ülespanna.

    ReplyDelete
  2. Ehh, mul puhkus otsas. Masendav.Talvised pildid kohe kuidagi ei motiveeri :DD

    ReplyDelete
  3. Mul on see suureõieline härjasilm samasugune. Pärast teise kohta kolimist on osad küll ilusad, osad ikka sellised. Ei tea, kes või mis teda piinab?

    ReplyDelete