Wednesday, September 5, 2012

Ilupildid lõunast

Läinud nädala paar ilusat päikselist päeva sõpradel külas Võrumaal. Esimene õhtu ehtsalt lõunamaises katusealuses läks sujuvalt üle augustiööks. Meil siin põhjas on sääski veel küll, kuid seal olid nad miskipärast peaaegu täielikult ära kadunud.  Mõnus! Aed - jah, seda sai vaadatud küll, kuid ega ikka nii ruttu ära vaadata ei jõua.


Nagu pealkirjas lubatud, siin allpool mõned näited peremehe ilufotodest. Neid palun mitte mujal kasutada. Aiataimede pildid olid juba varem üles võetud. Naine kurtis, et sest ajast, kui kaasa soetas uued makrovõtete objektiivid, pole enam lootagi aia üldpilte. Metsapiltide jaoks tassis ta meie loodusretkedel kaasas üsna rasket fotokotti. Kõikidesse pildistatud seentesse tekkis tal isiklik suhe ja soov puravikupraadi maitsta võitles sooviga kogu see ilu puutumata jätta. Õhtuks oli siiski seeneroog.

Karvane päevakübar

Mesilane kassinaeris

Kibuvitsamarjad

Viimane mooniõis


Siilikübarad

Harikseen nagu Sibeliuse monument
Hea kärbseseeneaasta

Kännumamplite hiinalinn sai kasvama jäetud - see oli nii uhke


Kauneim punapuravikupere

Seeneriigi kuningas - kivipravik

Päeva nael - kiili lähivõte 

Naela pea ehk kiili silm

3 comments:

  1. Paraadfotod. Väga mõnus katusealune. (unistavalt)

    ReplyDelete
  2. Paraadfotod tõesti. Seened on isuäratavad (isegi kärbseseen) ja kiili lähivõte fantastiline.
    Külas käies saab tõesti aeda vaid vaadata, tunnetamiseks on vaja seal hoopis pikemalt viibida.

    ReplyDelete
  3. Väga ilusad võtted. See hiinalinn on vinge ja see harikseen ka. Sügisel ta kindlasti pildistab veel selliseid pilte. Sügisel tulevadki välja sellised "veidrad" pilgupüüdjad, sest "suvestaarid" onju selleks ajaks puhkama läind. Olen ka Pärnal just sügisel näinud igast huvitavaid asju, kahjuks meie vana fotokas ei tee just kõige paremaid lähivõtteid. Aga äkki kunagi ka saab uuema osta.
    Aga kui saad, siis pane aeg ajalt veel tema pilte üles. Hea vaadata kohe.

    ReplyDelete