Friday, September 21, 2012

Roosa ja sinine

Roosa ja sinine hibiskus on mõlemad veel õites. Vihmatundlikkus on neil keskmine, mõni roos on õrnakesem . Seemnesaaki küll sel aastal loota ei ole, vaatame kuis neil teine talvitumine läheb.



Roosat ja sinist pakub  päris ohtralt ka päsmaslill. See on üks tubli suvik, ei karda põuda ega vaju lonti vihmas. Olen enne kasvatanud siniseid, tänavu siis sai külvatud segupakk, kus erinevates toonides sinised koos valge ja roosaga.


Tore oli eile paar õhtutundi koos oodatud külalistega veeta. Ilm ka soosis ja lubas seda teha värskes õhus. Pimedaks vaid läheb lubamatult vara! Täna tekkis trepile veel üks väike pakike - aitäh,Thela. Need trilliumi mugulad, mille pärast ma muretsesin, olid küll väga hästi pakitud - täiesti värsked kergelt niiskes mullapurus. Püsikute juurdehankimisega sel suvel üle piiri ahnitsemist on õnnestunud vältida - eks napp ruum distsiplineerib. Kahjuks-õnneks ei saa päris sama öelda sibulaliste kohta. Ka mõlema ühitellimuse varustajaga võib rahule jääda, enam vähem lubatud ajal ja BULBIst kõik, ning Aiamaailmast peaaegu kõik, nagu tellitud oli. Aiamaailm võttis ise ühendust ja pakkus asendust paarile sordile, mida ei olnud nii palju, kui tellisime.

10 comments:

  1. Kas Thela sai paki kätte?Ei tea, kuidas nad minuni jõuavad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahju et me sest enne ei rääkinud, mulle ta ju tõi trepile mööda sõites ja sina pidid varsti uuesti siit läbi tulema.. Aga räägi Thelaga.

      Delete
  2. Veelkord suured tänud, Tii! Leidsin lisaks tellitule oma kastipõhjast mõned "päikesekettad", pididki olema või?

    ReplyDelete
  3. Oi, ma hoian kõvasti pöialt, et need hibiskused ikka talvituksid. Äkki oleks neilt arukas praegu mõned pistoksad võtta ja toas üles kasvatada. Nii soovitatakse teha isegi suurelehiste hortensiatega, nad pidid kevadeks jahedas ruumis juba päris ilusateks taimedeks sirguma.

    ReplyDelete
  4. Uskumatu, et nad ikka veel nii ilusad on ja kui palju avanemata pungi neil veel on! Jah, pilt annab küll info edasi aga reaalis olid nad veel palju ilusamad :). Kunagi, kui mul tekib sobiv koht, tahaks ka kangesti neid oma aias näha.

    ReplyDelete
  5. Hibiskused on imelised, aga miskipärast ei saa ma nendega läbi, poest toodud eksemplarid on õnnestunud isegi toas välja suretada. Äkki õues õnnestuks...hmmm

    ReplyDelete
  6. Minul oli ka (pildi järgi imeilusaid) päikesekettaid :)
    Veel kord suured tänud!

    ReplyDelete
  7. Meil toas kasvavad suured hibiskused, kui nad just on need. Rahvas ütleb, et Hiina kask. Ei taha õitseda, muudkui kasvud lähevad meetri pikkuseks igal aastal. Milles võib probleem olla?

    ReplyDelete
  8. Minu emal hakkas ta õitsema nende okste otsast, mis valguse kätte said. Kui nad korteris olid ja aken põhja poole oli, siis läks asi isegi nii kaugele, et üks oks kasvatas end kirjutuslauale laualambi alla ja tegi sinna õied.

    ReplyDelete