Saturday, July 21, 2012

Krookusetellimus

HOLLANDIST JA EESTIST ÜHISTELLIMUSED ON SULETUD 


Hollandist peaks kaup saabuma 37. nädalal (st mitte enne)
Eestis alustatakse tellimuste komplekteerimist ja väljasaatmist 1.augustist.

SÕNAVÕTUD JA ARVESTUSED VAATA KOMMENTAARIDEST

Bulbi.nl 

Nagu kevadel jutuks oli, aeg on tellida suuremas koguses krookusesibulaid aprillikuiseks värvietenduseks.
Kui tuhandetes tellida, siis pigem Hollandi sibulapood. Kui aga huvid ei ole nii suuured, siis ka Eestis on konkurentsivõimelist pakkumist - vaata altpoolt.
 Vaata :  http://www.bulbi.nl/stock_uk.php?season=Autumn&groupid=7

Hinnad on unifitseeritud. Kasutusel on 3 hinda: 6.50, 17.50 ja 30 eurot, Krookusesibulaid saab nende summade seest vastavalt 50,200,500 tk. Suuremaid sibulaid vastavalt vähem, kuid hinna proportsiooid on samad.
Kõige soodsamad on maksimaalsuurusega pakid (n.500-krookust: 30 eur ja kogu tellimuse saatekulu sõltumata kogusest 25 eur, mille me jagasime tellijate vahel.
NB! Crocus sativus on sügisel õitsev safrankrookus, mis on küll väga põnev, kuid meil külmaõrn. 

Eesti tellimisvõimalused


Ellu on ärganud tellimisportaal www.aiamaailm.ee üsna soodsate hindadega.
Saatekulu alates 35 EUR   tellimuse puhul null koju kätte.
Tundub uskumatu suurmüüja puhul, kuid arve pidi tulema koos kaubaga ja ettemaksu ei nõuta.  Siiski, Facebookis nad just sellist soovitust jagavad:http://www.facebook.com/Aiamaailm 



Ka Hortes reklaamib juba ettellimist: http://www.hortes.ee/?op=body&id=2&art=371  Hinnad on külalt kõrged seal.


33 comments:

  1. No oota, ma vaatan seda asja. Mul neid ka ju vaja ;)

    ReplyDelete
  2. kuule, ma vaatan, et aiamaailmast saaks nagu odavamalt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väiksemas ja keskmises koguses jah on aiamaailmas paremgi pakkumine, Hollandist tasub vaid maksimumkogust võtta. Nii et kui juhtumisi kõik otsustavad aiamaailma kasuks, siis miks mitte. Olekski lihtsam ;) Ma niikuinii juba sealt huvitavamaid asju panin endale ühe tellimuse kokku, saatekulu üldse ei ole kui rohkem tellida ja tuleb koju kätte -loodetavasti. Nende portaal oli aastaid varjusurmas, minu meelest sel aastal alles elustus.

      Delete
  3. Aitäh meelespidamise eest. Aga ma seekord loobun, sest kuskil on midn vist kuulda võetud ja ma ei tea, mida juba saadud sibulakogustega peale hakata

    ReplyDelete
  4. Aiamaailma 200 tuleb vist Hollandi omast odavam kui tellida niipalju, et saatekulu ei tule:) Või arvestasin midagi valesti? Kui palju Sul oli mõttes omale tellida? Muidu see Sinu eelistatute nimekiri sobiks mulle ka:) Kahekesi ei ole vist mõtet Hollandist tellida? Kas tegid Aiamaailmaga võrreldes mingid arvutused ära? Aiamaailma pakkumine on liiga ilus, et olla tõde, aga uuesti turule tuleku mõttes muidugi ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleneb soovidest.

      Kui tellida Hollandist ükskõik kas suuri või väikeseid
      6x 500-st =3000 sibulat =205 eurot alla 7 eurosenti 1 sibul,
      5x 500-st =2500 sibulat =175 eurot täps 7 eurosenti 1 sibul
      4x 500-st =2000 sibulat =145 eurot,7.25 eurosenti tükk.
      2x 500-st =1000 sibulat =85 eurot, 8.5 senti tk

      Kui aiamaailmast
      6x100 või 3x200 =600 väikest =72 eur 8 senti/sibul.Hea!
      6*100 või 3*200 =600 suurt =97 eurot >16 senti/tk :(

      Delete
    2. Loeksid nagu mõtteid, mõtlesin just eile, et kui palju näiteks ruutmeetri peale peaks neid pistma, et tõesti mõjuks.Ma ikka osaleksin selles Hollandi tellimuses küll ja need Sinu eelistused sobivad väga hästi, nii et Sinu valitud krookuseid telli ka viiesajased pakid ja pool kõigist mulle. Kollast Mammutit võtaks kahesajase. Kui just keegi ei taha osaleda ja võtta viiesajase näiteks kahasse või jagamisele veel väiksemaks.Kadaka poolt valitud nartsissid on ka ilusad ja neid ei ole mul ka veel liiga palju, olen valmis ka nartsissi tellimuses osalema.
      Arveldusarve number ja summa pane mulle meilile.

      Delete
    3. Ei saa ma aru, aga nüüd olen juba kolmandal katsel, et öelda, et teeme selle tellimise ära. Mulle sobib Sinu valik, st võtan neist viiesajastest pakkidest pool ja kollast Mammutit võtaks siis kahesajase.
      Kadaka nartsissimõttega olen ka päri, need väikseõielised on armsad. Kui kahesajased võtta,saab kummalegi ju sada ja seda polegi väga palju. Mul nartsisse vähe ja väga meeldivad. Neid on hea päevaliiliate juurde istutada. Arveldusarve nr ja summa pane mulle mailile, palun. Jõudu!

      Delete
    4. Ohhoo! OK, tellime siis ära homme peale kella 20 nagu lubatud.. Bulbi nartsisssikogus 30 eur eest on 250 tk. Kui te tellite triandruseid (hawera või thalia, siis ma hea meelega võtaks ka väiksema koguse prooviks, sest olen lugenud, et see tüüp lepib ka hapu pinnaga) Et näiteks 25 mulle ja 25 Köögikatale, sulle 200 ja Kadakale 250.

      Delete
    5. Äkki keegi tahaks ikkagi ka suuri kollaseid veel. Saaks siis Köögikatagi oma kamalutäie sealt hulgast. Muidu 200 juba tuleb ka hea hinnaga kätte.

      Delete
    6. Ma sain aru,et Kadakas sooviks pool 250-st

      Delete
    7. No küll me kaubale saame, mõned katsetusteks ikka eraldate :)Tundub siis, et hawera - seda aiamaailm hetkel ei paku ka.
      Kuidas on, Kadakas?

      Delete
    8. Mulle sobib te plaan, et saan umbes siis 100 hawerat. Aga igaks juhuks küsin, et ega Milda ja Köögikata churchilli ei taha hawerale lisaks tellida, kui ma sellest kuni 150 ära võtan? Selline armas topeltõis, Aiamaailmaga võrreldes tuleb poole odavam (bulbis 0.12 /tk, Aiamaailmas 0.224/tk). Teen ülekande, kui saan arvelduskonto andmed meilile,

      Delete
    9. Mulle sobib nii hawera kui churchill ja krookused jne, sooviks ka summat ja arve numbrit. :)

      Delete
    10. Mullegi või jäi reageerimine juba hiljaks.

      Delete
  5. Mina loobusin krookuste ostmisest pärast seda, kui mügrid puhta töö tegid. Kui tellimus siiski teoks saab, siis mulle pakuks huvi nartsissid, hilisemat istutamist ma ei karda - pole neid kunagi augustis maasse saanud. Kui oleks veel mõni nartsissihuviline, siis ma võtaks pool 250st pakist mõnd väikese õiega mitmeõielist nartsissi nt Sir Churchilli või Hawerat või Cheerfulnessi või muud taolist.
    Aiamaailmast huvitaks mind võrkiiriste suured pakid (nt Purple Gem) - äkki keegi tahab kahasse tellida, et mitu pakki pooleks teha.

    ReplyDelete
  6. Mulle sobivad igasugused kevadised sibulised, väikestes kogustes. Seega võin olla selline sabaots - kui mingist kogusest millestki tibake puudu jääb, lisage aga mind. No nii umbes 1-2 sadakond sibulat kokku näiteks. :)

    ReplyDelete
  7. Hee. Kas kuskil seda ka müüakse, kes need paar tuhat sibulat, mida mulle maha panna meeldiks, maasse torgib :)

    ReplyDelete
  8. Kui ma eile alguses lugema hakkasin, siis mõtlesin, et võtan kampa, aga kui ma seda aiamaailma lehte vaatasin, siis tõesti tekkis küsimus, et kas äkki on mõtekam hoopis seal tellida. Seal on see Monte Carlo ka olemas, selle tellin ka kindlasti ära. Sinu õied ikka olid vägevad ja ilusad.
    Ma täna ei jõudnud kuigi teila, ma ei tahtnud Martat päevak üksi jätta ja Miina läks ka juba hommikul ära. Lisaks saadeti mulle veel tööd ka, mis oli vaja täna ära teha. Aga äkki siis järgmine nädal. Ma pean nii kui nii teie kanti tulema, mul vaja tööriistamarketis käija. Aga tänase väsind peaga ma küll sinna minna ei tahtnud. Aga ilm oli küll täna ilus, võtsingi kohe pika matka martaga ette ja tegime siis "suure ringi" üle jõe. Ilusat suve jätku, loodame siis et nüüd natuke kauem päikest näitab, kuigi meie siinkandis selle nädala üle viriseda ei saa.

    ReplyDelete
  9. ul oleks ka mõned soovid, aga hoopis muud asjad. Kui need sobivad sellesse tellimisse, siis oleks tore.
    Sitsiilia mesilauk
    Harilik võrkiiris Alida
    Õrn ülane Blanda
    Inkarvillea Snowtop
    Muidugi väiksemates kogustes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panen oma aiamaailma tellimusele lisaks.

      Delete
    2. Õrna ülast tahaks mina ka natuke ja kõrget linnupiima. :)

      Delete
    3. Milline on kõrge linnupiim, kas talveks võetakse üles? Mul vist on sellist

      Delete
    4. Oih, pidasin silmas suurt linnupiima Ornithogalum magnum. Kas see vajab talveks ülesvõtmist?

      Delete
  10. Mina otsustasin, et jätan sel aastal sibullilled vahele. Hetkel on üldse igasugusest istutamisest täiesti siiber, võtaks vahepeal natuke vabamalt, pidevalt taguots ülespidi kaob juba aiapidamise ja -nautimise mõte üldse ära. Võib-olla sügisel kahetsen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pole hullu, kui juulis vahele jätad. Küll sa oma sibulakottidega veel kohtud enne lume tulekut :)

      Delete
  11. Kadaka soovid Aiamaailmast panen igaks juhks ka siia üles

    Minu soovid:
    1) nartsiss Canaliculatus 100 sibulat/pk, 11.95 - kui keegi soovib, kuni pool annan ära
    2) tatsettnartsiss Geranium 5 sibulat/pk, 2.20
    3) võrkiiris Harmony 2x10 sibulat/pk, 2x1.39 - kui keegi soovib seda rohkem, siis olen nõus võtma pool suurest pakist
    4) võrkiiris J.S Dijt 15 sibulat/pk, 1.86 - kui keegi soovib seda rohkem, siis olen nõus võtma pool suurest pakist
    5) sitsiilia mesilauk - 2x 5 sibulat, 2x1.50
    6) kitsalehine rohtlaliilia Bungei 1 mugul/pk, 2.48 - kui keegi soovib, võin võtta ka kuni 3 tk viiesest pakist

    Kitsalehelist rohtlaliiliat nägin Kuusalus ühel proual aias (hollandi pakist pärit), ta pole teda talvel kuidagi katnud või poputanud, kusjuures kasvas ja õitses kenasti poolvarjus niiskemas mullas. Minu jaoks oli hämmastav ja tahan nüüd proovida, muidu on nad talvise niiskuse suhtes ju tundlikud (va E. fuscus).

    ReplyDelete
  12. Ma tulen hüppan ka veel 'rongi' saba pääle :)
    1) Kadaka nimekirjas olev kitsalehine rohtliilia Bungei on väga-väga ahvatlev ja põnev tegelane! Olen nõus võtma 2 ehk et siis võtame kahepeale selle 5-se paki?
    2) Hiidlauk 'Globemaster' 3 sibulat/pk, 9.53
    3) Armeenia kobarhüatsint 20 sibulat/pk, 1.28 (kood 32190)
    4) Võrkiiris 'Alida' 15 sibulat/pk, 2.20
    5) Suureõieliste krookuste segupakk 50 sibulat/pk, 7.00

    Ja palun siis rekvisiite kuhu ja kellele ülekanne teha!

    ReplyDelete
  13. MILDA AIAMAAILMA TELLIMUSE KOHTA:

    Juhul kui Tii paneb oma Aiamaailma tellimusse Kadaka soovid ka, siis
    1) mulle sobib nartsisside suurpakist(pakkidest) pooled
    2) mõned sordid võrkiiriseid võiks ju ka kamba peale suured pakid võtta, saame ju jagatud küll. Mul oli neid eelmisel aastal täpselt kolm, Deialt saadud floksi kaasavara:).
    Rohtliiliatesse ei oska veel kuidagi suhtuda, ei ole vist veel sellises arengustaadiumis:)
    Eks mahapanek on kõige raskem töö, aga kui juba neid sibulakesi võtta, siis ikka nii et on ja et mõned ikka maa-alustele õgarditele ka oleks annetada.
    Sügisel poes hea vaadata kui kallid need väikepakid on, aga muidu ostaks neid ju ikkagi. Ja igal kevadel on neid varaseid ju vähe.

    TII:

    PANEN JAH KÕIGI SOOVID KOKKU.

    Võrkiiriseid HARMONY ja DIGIT ning nartsissi CANALICULATUS saab siis päris palju - osalussoove ja täiendavaid tellimisi ootan reede lõunani.

    ReplyDelete
  14. Nii, kui ma nüüd midagi kuskilt sassi ei ajanud, siis võiksin osaleda järgmistes (ja kui mõned pakid neist on juba ära jagatud pole hullu, ahnitsen niigi juba liiga palju ):
    tulp Belicia - kõike ikka natuke
    võrkiiris Alida, Harmony ja Dijt
    danfordi e. kollane võrkiiris
    krookus Spring Beauty
    krookus Advance (kui 4-eurone hind on õige, siis võib ka kuni pool suurest pakist)
    tatari keelikliilia - 2 tk?
    nartsiss Canaliculatus
    rohtlaliilia 1, kui veel jagub neist 5st

    Huh, ma loodan, et Tiil on koostatud korralik ülevaatlik tabel, minul on küll pea sassis. ;)

    ReplyDelete
  15. Oi, õrna ülase unustasin üle mainimata

    ReplyDelete
  16. Ma igaks juhuks märgin, et loomulikult võib mulle ka alla poole suurpakkidest panna, et kõik ikka oma soovid täidetud saaksid.

    To Köögikata: krookuse Advance 4 eurine on väiksem pakk, ju see hind ikka õige on.

    ReplyDelete